Đoković u polufinalu Rolan Garosa: Izgubio prvi set, pa ubjedljivo savladao Hačanova

GS
Foto: B92

PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas savladao Rusa Karena Hačanova 4:6 7:6 (7:0), 6:4, 6:2.

Bio je to njihov 10. međusobni duel i deveta pobjeda srpskog tenisera.

Karen Hačanov je bolje počeo ovaj meč i poslije četiri gema napravio brejk i potpuno šokirao Novaka Đokovića, a pošto do kraja seta nije bilo oduzetih servis gemova, Rus je pobijedio sa 6:4 i imao 1-0.

U narednom setu, bilo je veoma napeto i neizvjesno, ali brejkova nije bilo. Zbog toga se i otišlo u taj-brejk gdje se moglo vidjeli nešto što i nema toliko često prilika da se vidi.

Novak Đoković je taj dio meča dobio bez ijednog izgubljenog poena! 

Dakle 6:6 pa 7:0 za srpskog asa i izjednačenje u setovima.

Otišao je Đoković u slvačionicu nakon ovog seta, a kada se vratio Hačanov je bio još nervozniji i nekako dejlovao nemoćno, što će se vidjeti i po rezultatu.

Takođe, Novak nije imao brejk šansu sve do trećeg seta.

Samo dva gema je Hačanov osvojio u trećem setu, a Novak Đoković ostvario dupli brejk i na spektakularan način došao do preokreta i potpuno promijenio momentum ovog susreta.

Za tren oka je Đoković od 2:2 došao do 5:2, a samim tim i 6:2 pošto je na poslednjem servisu dominantno odradio posao za vođstvo od 2-1.

Mogao je Novak Đoković i do brejka na startu četvrtog seta, imao je lijepu šansu i 30:0, ali se Hačanov nekako vratio u igru, preokrenuo i spasao prvi gem tog dijela meča.

U trećem gemu je Đoković i došao do tog brejka i vođstva od 2:1, imao je Novak i prednost od 4:2, ali je dozvolio Hačanovu da vrati brejk i izjednači. Nije dugo to trajalo jer je brzo srpski teniser vratio brejk i sa nulom dobio poslednji gem za pobjedu i plasman u polufinale.

Đoković se 12. put u karijeri plasirao u polufinale, a rival će mu biti pobjednik meča između Španca Karlosa Alkaraza i Grka Stefanosa Cicipasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana