Данас почиње главни дио турнира "Бањалука лејдиз опен 2023": Кузмова први носилац

Дарко Драгичевић
Данас почиње главни дио турнира "Бањалука лејдиз опен 2023": Кузмова први носилац

БАЊАЛУКА - ИТФ Фјучерс турнир "Бањалука лејдиз опен 2023" и ове године окупио је тенисерке из цијелог свијета које ће покушати да се кроз ово такмичење пробију на свјетске ранг-листе.

Бањалука је девети пут домаћин турнира, а колико су претходна успјешно организована свједочи и податак да су мјеста у квалификацијама попуњена. Тако се у квалификацијама налази 48 тенисерки, које се боре за мјесто у главном дијелу турнира.

- Радује нас велики одзив тенисерки. Сваке године квалификације су пуне и ове године имамо 48 тенисерки, а данас (уторак) ће се играти финале квалификација и биће познато ко улази у главни дио турнира. Драго нам је што се вратила прошлогодишња учесница финала Словакиња Катарина Кузмова која је ове године први носилац. Њена сестра је прије пет година освојила  турнир у Бањалуци и то јој је била одскочна даска, тако да је након тога наступила на Ролан Гаросу. Жао ми је што нема Зинтаршек која је овдје освојила турнир и показала потенцијал - истакао је директор турнира Саша Стовраговић.

Управо кроз ИТФ Фјучерсе (укупни наградни фонд 15.000 долара) тенисерке желе да напредују и да се пробијају према свјетској ранг-листи. Први носилац Кузмова је 516 на ЊТА листи, тако да је турнир одржао квалитет.

- Има играчица које су освајале турнир, а направиле су након Бањалуке искорак и отишле на виши ниво тако да не играју више ове турнире, али се радо сјећају својих почетака. Ово су Фјучерси за дјевојке које имају 17 или 18 година и које желе да напредују у каријери - додао је Стовраговић.

У бањалучком клубу се надају да ће их мимоићи киша која је пратила све мушке Фјучерсе у БиХ.

- Ове године почели смо с кишом, али увијек смо имали среће ранијих година тако да се надам да ипак неће правити проблеме које су имали Фјучерси у Добоју, Приједору, Брчком и Кисељаку. Терени су у потпуности спремни, надам се да ће бити добри мечеви и да ћемо успјешно завршити и ово такмичење - истакао је Стовраговић. Финале је планирано за недјељу.

Сјајна организација

Теа Никчевић из Црне Горе и ове године се вратила у Бањалуку и нада се још бољем резултату.

- Други пут сам овдје и заиста морам да похвалим организацију турнира. Све је одлично, терени, пријем такмичарки, а конкуренција је заиста јака. Прошле године сам заустављена у другом колу квалификација, а сада се надам да ћу изборити главни жријеб - поручила је Теа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана