Danas počinje glavni dio turnira "Banjaluka lejdiz open 2023": Kuzmova prvi nosilac

Darko Dragičević
Danas počinje glavni dio turnira "Banjaluka lejdiz open 2023": Kuzmova prvi nosilac

BANjALUKA - ITF Fjučers turnir "Banjaluka lejdiz open 2023" i ove godine okupio je teniserke iz cijelog svijeta koje će pokušati da se kroz ovo takmičenje probiju na svjetske rang-liste.

Banjaluka je deveti put domaćin turnira, a koliko su prethodna uspješno organizovana svjedoči i podatak da su mjesta u kvalifikacijama popunjena. Tako se u kvalifikacijama nalazi 48 teniserki, koje se bore za mjesto u glavnom dijelu turnira.

- Raduje nas veliki odziv teniserki. Svake godine kvalifikacije su pune i ove godine imamo 48 teniserki, a danas (utorak) će se igrati finale kvalifikacija i biće poznato ko ulazi u glavni dio turnira. Drago nam je što se vratila prošlogodišnja učesnica finala Slovakinja Katarina Kuzmova koja je ove godine prvi nosilac. Njena sestra je prije pet godina osvojila  turnir u Banjaluci i to joj je bila odskočna daska, tako da je nakon toga nastupila na Rolan Garosu. Žao mi je što nema Zintaršek koja je ovdje osvojila turnir i pokazala potencijal - istakao je direktor turnira Saša Stovragović.

Upravo kroz ITF Fjučerse (ukupni nagradni fond 15.000 dolara) teniserke žele da napreduju i da se probijaju prema svjetskoj rang-listi. Prvi nosilac Kuzmova je 516 na NjTA listi, tako da je turnir održao kvalitet.

- Ima igračica koje su osvajale turnir, a napravile su nakon Banjaluke iskorak i otišle na viši nivo tako da ne igraju više ove turnire, ali se rado sjećaju svojih početaka. Ovo su Fjučersi za djevojke koje imaju 17 ili 18 godina i koje žele da napreduju u karijeri - dodao je Stovragović.

U banjalučkom klubu se nadaju da će ih mimoići kiša koja je pratila sve muške Fjučerse u BiH.

- Ove godine počeli smo s kišom, ali uvijek smo imali sreće ranijih godina tako da se nadam da ipak neće praviti probleme koje su imali Fjučersi u Doboju, Prijedoru, Brčkom i Kiseljaku. Tereni su u potpunosti spremni, nadam se da će biti dobri mečevi i da ćemo uspješno završiti i ovo takmičenje - istakao je Stovragović. Finale je planirano za nedjelju.

Sjajna organizacija

Tea Nikčević iz Crne Gore i ove godine se vratila u Banjaluku i nada se još boljem rezultatu.

- Drugi put sam ovdje i zaista moram da pohvalim organizaciju turnira. Sve je odlično, tereni, prijem takmičarki, a konkurencija je zaista jaka. Prošle godine sam zaustavljena u drugom kolu kvalifikacija, a sada se nadam da ću izboriti glavni žrijeb - poručila je Tea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana