Звезда путује на Босфор по изненађење

Агенције
Звезда путује на Босфор по изненађење

Београд - Кошаркаши Црвене звезде започињу други дио групне фазе Евролиге у петак од 19 часова, када ће гостовати Галатасарају у шестом колу групе Д елитног такмичења.

Прва гостујућа побједа против Лаборал Куће и проблеми са којим се сусрећу Турци, због повреда Мартинаса Поцијуса и Владимира Мицова, дају разлог за оптимизам тренеру "црвено-бијелих" Дејану Радоњићу.

- Идемо у Турску са великом жељом да изненадимо Галатасарај. Показали смо да можемо да одиграмо добро против јаких екипа и направимо брејк. Спремни смо да искористимо сваку шансу која нам се укаже - казао је Радоњић.

Звезда је добила прво полувријеме против Галатасараја, али је домаћи терен велики адут екипа Ергина Атамана, на којем још немају пораз.

- Галатасарај је посебно јак на домаћем терену. Карлос Аројо може да прави разлику против сваког тима у Евролиги. То је екипа која има квалитет и искуство и на свом терену играју јако добро, о чему најбоље сведочи податак да ове сезоне немају пораз - рекао је Радоњић.

Звезда је тренутно на другом мјесту у групи Д са три побједе и два пораза.

- Имамо још пет утакмица и све екипе су у игри за пласман у наредну фазу. Свако коло доноси новине, противници у групи се појачавају, Валенсија је довела Немању Недовића, Лаборал Мирзу Бегића, а сви неоправдано отписују Нептунас. Морамо да останемо скромни и чврсто на земљи и из меча у меч да градимо оно што желимо - закључио је Радоњић.

Парови

Група А, четвртак: Уникс - Анадолу Ефес (16.30), ПЕТАК: Жалгирис - Реал Мадрид (18.45), Сасари - Нижњи Новгород (20.30). Група Б, четвртак: ЦСКА - Алба (18.30), Лимож - Макаби (20.45), петак: Уникаха - Цедевита (20.45). Група Ц, четвртак: Бајерн - Барселона (20.15), Туров - Панатинаикос (20.45), Армани - Фенербахче (21). Група Д, четвртак: Нептунас - Лаборал Кућа (18), Омлимпијакос - Валенсија (18.45), петак: Галатасарај - Црвена звезда (19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана