Zvezda putuje na Bosfor po iznenađenje

Agencije
Zvezda putuje na Bosfor po iznenađenje

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde započinju drugi dio grupne faze Evrolige u petak od 19 časova, kada će gostovati Galatasaraju u šestom kolu grupe D elitnog takmičenja.

Prva gostujuća pobjeda protiv Laboral Kuće i problemi sa kojim se susreću Turci, zbog povreda Martinasa Pocijusa i Vladimira Micova, daju razlog za optimizam treneru "crveno-bijelih" Dejanu Radonjiću.

- Idemo u Tursku sa velikom željom da iznenadimo Galatasaraj. Pokazali smo da možemo da odigramo dobro protiv jakih ekipa i napravimo brejk. Spremni smo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - kazao je Radonjić.

Zvezda je dobila prvo poluvrijeme protiv Galatasaraja, ali je domaći teren veliki adut ekipa Ergina Atamana, na kojem još nemaju poraz.

- Galatasaraj je posebno jak na domaćem terenu. Karlos Arojo može da pravi razliku protiv svakog tima u Evroligi. To je ekipa koja ima kvalitet i iskustvo i na svom terenu igraju jako dobro, o čemu najbolje svedoči podatak da ove sezone nemaju poraz - rekao je Radonjić.

Zvezda je trenutno na drugom mjestu u grupi D sa tri pobjede i dva poraza.

- Imamo još pet utakmica i sve ekipe su u igri za plasman u narednu fazu. Svako kolo donosi novine, protivnici u grupi se pojačavaju, Valensija je dovela Nemanju Nedovića, Laboral Mirzu Begića, a svi neopravdano otpisuju Neptunas. Moramo da ostanemo skromni i čvrsto na zemlji i iz meča u meč da gradimo ono što želimo - zaključio je Radonjić.

Parovi

Grupa A, četvrtak: Uniks - Anadolu Efes (16.30), PETAK: Žalgiris - Real Madrid (18.45), Sasari - Nižnji Novgorod (20.30). Grupa B, četvrtak: CSKA - Alba (18.30), Limož - Makabi (20.45), petak: Unikaha - Cedevita (20.45). Grupa C, četvrtak: Bajern - Barselona (20.15), Turov - Panatinaikos (20.45), Armani - Fenerbahče (21). Grupa D, četvrtak: Neptunas - Laboral Kuća (18), Omlimpijakos - Valensija (18.45), petak: Galatasaraj - Crvena zvezda (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana