Живко Милијаш нови предсједник Џудо савеза Републике Српске

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Живко Милијаш је нови предсједник Џудо савеза Републике Српске, одлучено је данас на ванредној скупштини Савеза у Бањалуци, а подршку новом руководству дао је и свјетски шампион у џудоу Немања Мајдов.

За потпредсједника је изабран Јасенко Делић, да за генералног секретара Дејан Ћуп.

Милијаш је рекао да је ново руководство изабрано јер већина није била задовољна радом претходног руководства Џудо савеза.

"Рекали смо `стоп кримуналу` у Савезу због разних манипулација и нетранспарентности у раду претходног руководства те лошег односа према већини клубова и такмичарима", рекао је Милијаш новинарима у Бањалуци.

Свјетски шампион Мајдов увјерен да ће ново руководство Савеза много боље радити него њихови претходници.

"Циљ је да се улаже у нашу дјецу, да постоји систем и пут према успјеху. Ја сам се кроз тренинге пробијао до успјеха. Треба улагати у будућност, како би сутра имали десет олимпијаца", рекао је Мајдов.

Он је додао да је срамота да успјешни спортисти просе на улици како би обезбиједили новац за такмичења, наводећи да Савез и постоји због такмичара.

Делић је рекао да је један од главних циљева да Савез почне да ради по закону и у интересу такмичара.

Како је нагласио, главни циљ је финансијска конструкција која треба да буде много озбиљнија него до сада и да се новац улаже у такмичаре.

За предсједника Надзорног одбора изабран је Далибор Симић, а једногласно је усвојен и Управни одбор Савеза од 13 чланова, те спортска арбитража од пет чланова.

Предсједник Радног предсједништва скупштине Његош Пољаковић појаснио је да је већина делегата одлучила да треба смијенити актуелно руководство и избарати нове органе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана