Živko Milijaš novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA - Živko Milijaš je novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske, odlučeno je danas na vanrednoj skupštini Saveza u Banjaluci, a podršku novom rukovodstvu dao je i svjetski šampion u džudou Nemanja Majdov.

Za potpredsjednika je izabran Jasenko Delić, da za generalnog sekretara Dejan Ćup.

Milijaš je rekao da je novo rukovodstvo izabrano jer većina nije bila zadovoljna radom prethodnog rukovodstva Džudo saveza.

"Rekali smo `stop krimunalu` u Savezu zbog raznih manipulacija i netransparentnosti u radu prethodnog rukovodstva te lošeg odnosa prema većini klubova i takmičarima", rekao je Milijaš novinarima u Banjaluci.

Svjetski šampion Majdov uvjeren da će novo rukovodstvo Saveza mnogo bolje raditi nego njihovi prethodnici.

"Cilj je da se ulaže u našu djecu, da postoji sistem i put prema uspjehu. Ja sam se kroz treninge probijao do uspjeha. Treba ulagati u budućnost, kako bi sutra imali deset olimpijaca", rekao je Majdov.

On je dodao da je sramota da uspješni sportisti prose na ulici kako bi obezbijedili novac za takmičenja, navodeći da Savez i postoji zbog takmičara.

Delić je rekao da je jedan od glavnih ciljeva da Savez počne da radi po zakonu i u interesu takmičara.

Kako je naglasio, glavni cilj je finansijska konstrukcija koja treba da bude mnogo ozbiljnija nego do sada i da se novac ulaže u takmičare.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Dalibor Simić, a jednoglasno je usvojen i Upravni odbor Saveza od 13 članova, te sportska arbitraža od pet članova.

Predsjednik Radnog predsjedništva skupštine Njegoš Poljaković pojasnio je da je većina delegata odlučila da treba smijeniti aktuelno rukovodstvo i izbarati nove organe. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana