Завршена 12. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука: Катрашник доминирао

Душан Репија
Завршена 12. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука: Катрашник доминирао

Бањалука - Возач екипе "Адрија", Словенац Гашпар Катрашник побједник је 12. међународне бициклистичке трке "Бањалука - Београд".

Он је у суботу био побједник прве етапе вожене од Београда до Брчког у дужини од 175 километара, послије чега је понио жуту мајицу коју је сачувао и након завршнице, вожене у недјељу. Наиме, у другој етапи од Теслића до Бањалуке са нултим километром у Тешњу (дужина 180 километара) он је поново био најбољи.

- Трка је била тешка, али је моја екипа направила добар посао. У другој етапи смо дошли у град међу водећима и уз мало среће освојили смо прво мјесто. Конкуренција је била веома јака, много јача него претходних година. Возило се углавном по равном, што је свима нама омогућавало да постигнемо велике брзине. Све је било веома добро организовано и очекујем да у наредним годинама још више добије на значају у бициклистичком свијету - нагласио је Катрашник.

Други у генералном пласману био је такмичар руског Гаспрома Роман Маикин, а трећи Николас Херман Тивани (Тревиђани, Италија). Бијела мајица, намијењена најбољем младом возачу припала је Алесандеру Мариноцију (Санђемини, Италија), зелена Јодоку Салцману (ЊСА Пуцхбикерс, Аустрија), а црвена мајица Року Корошецу ("Мџ бике Стевенс", Словенија).

Посебан "штих" другој етапи дали су грађани Теслића који су у великом броју изашли на улице овог града да поздраве бициклисте. Велики број гледалаца био је и Дервенти и у Прњавору, као и на циљу у Бањалуци, па се може рећи да публика све више и више почиње да ужива у овој трци, која је протеклог викенда доживјела 12. издање.

Крај за Јовановића

Један од симбола трке Београд - Бањалука, бициклиста из Србије Небојша Јовановић, који је учествовао на 11 од 12 трка, одлучио је да му друга етапа трке буде посљедња у каријери. Бивши учесник Олимпијских игара и члан Партизана од сада ће радити као тренер у редовима "црно-бијелих". Од организатора ове трке добио је посебно признање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана