Završena 12. međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka: Katrašnik dominirao

Dušan Repija
Završena 12. međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka: Katrašnik dominirao

Banjaluka - Vozač ekipe "Adrija", Slovenac Gašpar Katrašnik pobjednik je 12. međunarodne biciklističke trke "Banjaluka - Beograd".

On je u subotu bio pobjednik prve etape vožene od Beograda do Brčkog u dužini od 175 kilometara, poslije čega je ponio žutu majicu koju je sačuvao i nakon završnice, vožene u nedjelju. Naime, u drugoj etapi od Teslića do Banjaluke sa nultim kilometrom u Tešnju (dužina 180 kilometara) on je ponovo bio najbolji.

- Trka je bila teška, ali je moja ekipa napravila dobar posao. U drugoj etapi smo došli u grad među vodećima i uz malo sreće osvojili smo prvo mjesto. Konkurencija je bila veoma jaka, mnogo jača nego prethodnih godina. Vozilo se uglavnom po ravnom, što je svima nama omogućavalo da postignemo velike brzine. Sve je bilo veoma dobro organizovano i očekujem da u narednim godinama još više dobije na značaju u biciklističkom svijetu - naglasio je Katrašnik.

Drugi u generalnom plasmanu bio je takmičar ruskog Gasproma Roman Maikin, a treći Nikolas Herman Tivani (Treviđani, Italija). Bijela majica, namijenjena najboljem mladom vozaču pripala je Alesanderu Marinociju (Sanđemini, Italija), zelena Jodoku Salcmanu (NjSA Puchbikers, Austrija), a crvena majica Roku Korošecu ("Mdž bike Stevens", Slovenija).

Poseban "štih" drugoj etapi dali su građani Teslića koji su u velikom broju izašli na ulice ovog grada da pozdrave bicikliste. Veliki broj gledalaca bio je i Derventi i u Prnjavoru, kao i na cilju u Banjaluci, pa se može reći da publika sve više i više počinje da uživa u ovoj trci, koja je proteklog vikenda doživjela 12. izdanje.

Kraj za Jovanovića

Jedan od simbola trke Beograd - Banjaluka, biciklista iz Srbije Nebojša Jovanović, koji je učestvovao na 11 od 12 trka, odlučio je da mu druga etapa trke bude posljednja u karijeri. Bivši učesnik Olimpijskih igara i član Partizana od sada će raditi kao trener u redovima "crno-bijelih". Od organizatora ove trke dobio je posebno priznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana