Владимир Дрињак, тренер Фамоса: Са Јапанцима до опстанка

Дарко Пашагић
Владимир Дрињак, тренер Фамоса: Са Јапанцима до опстанка

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Шеф стручног штаба Фамоса Владимир Дрињак и његови изабраници вриједно тренирају већ више од двије седмице с циљем да се што боље спреме за наставак сезоне у којој их очекује борба за опстанак у прволигашком друштву.

Иако су први дио сезоне завршили на 15. позицији са 15 освојених бодова, стратег екипе из Источне Илиџе вјерује да ће до зацртаног циља сигурно доћи, али и да ће у наставку сезоне играти много запаженију улогу него јесенас.

- Довели смо неколико веома квалитетних појачања, која ће сигурно играти веома важну улогу у екипи, а наруку нам иде и то што смо у другом дијелу сезоне домаћини већини екипа које се налазе у доњем дијелу табеле. Те мечеве сматрам можда и најважнијим, јер ће бодови освојени у њима имати практично дуплу вриједност - рекао је Дрињак.

Међу “мотористе” је ове зиме дошло чак осам појачања. То су: Кенан Хаџибеговић, Никола Новковић, Марко Митрашиновић, Лазар Бабић, Никола Цицовић и Елдин Хаџикадунић, те двојица Јапанаца Кота Јошикава и Хару Накагаки.

- Још чекамо да средимо папирологију за Јапанце. Вјерујем да ће добити радне дозволе и да ће ускоро потписати. Ријеч је о веома добрим играчима, што се видјело и на контролним утакмицама. Најважније у овом тренутку је да добро одрадимо припреме, да се новајлије добро уклопе у екипу, али и да нас мимоиђу повреде - наставио је Дрињак.

Иако временске прилике не иду баш наруку, вриједно се ради, а сви кандидати за дрес Фамоса на тренинзима пружају максимум са жељом да изборе статус првотимца.

- Првих дана радило се и по високом сњежном прекривачу, а сада је мало лакше, јер је очишћен наш помоћни терен са вјештачком травом. Истина, његове димензије су много мање од стандардног терена, али добро послужи. Када због веома ниских температура не можемо да радимо на њему, онда користимо салу, тако да смо за сада урадили све што је било планирано - рекао је Дрињак.

Фамос је већ одиграо три контролне утакмице.

- У првом сусрету смо савладали Младост из Добоја код Какња са 2:1, а у другом смо поражени од фочанске Сутјеске са 0:1. Трећи меч смо играли против Униса из Вогошће и при нашем вођству од 2:1 у 75. минуту сусрет је прекинут због сњежних падавина. За сутра је био планиран сусрет са Гласинцем 1936 из Сокоца, али је отказан због лошег времена. У недјељу, 12. фебруара, играмо против Горажда, седам дана касније против Мошћанице, а генералну провјеру имаћемо 26. фебруара против Колине из Устиколине - додао је Дрињак.

Без петорице

У наставак сезоне Фамос ће ући без пет фудбалера из првог дијела сезоне. Борислав Отовић је отишао на рад у иностранство, док са Димитријем Јоловићем није настављена сарадња. Раније су екипу напустили Вања Војиновић и Аднан Вранешић, а Владимир Фргања је завршио каријеру. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана