Vladimir Drinjak, trener Famosa: Sa Japancima do opstanka

Darko Pašagić
Vladimir Drinjak, trener Famosa: Sa Japancima do opstanka

ISTOČNA ILIDžA - Šef stručnog štaba Famosa Vladimir Drinjak i njegovi izabranici vrijedno treniraju već više od dvije sedmice s ciljem da se što bolje spreme za nastavak sezone u kojoj ih očekuje borba za opstanak u prvoligaškom društvu.

Iako su prvi dio sezone završili na 15. poziciji sa 15 osvojenih bodova, strateg ekipe iz Istočne Ilidže vjeruje da će do zacrtanog cilja sigurno doći, ali i da će u nastavku sezone igrati mnogo zapaženiju ulogu nego jesenas.

- Doveli smo nekoliko veoma kvalitetnih pojačanja, koja će sigurno igrati veoma važnu ulogu u ekipi, a naruku nam ide i to što smo u drugom dijelu sezone domaćini većini ekipa koje se nalaze u donjem dijelu tabele. Te mečeve smatram možda i najvažnijim, jer će bodovi osvojeni u njima imati praktično duplu vrijednost - rekao je Drinjak.

Među “motoriste” je ove zime došlo čak osam pojačanja. To su: Kenan Hadžibegović, Nikola Novković, Marko Mitrašinović, Lazar Babić, Nikola Cicović i Eldin Hadžikadunić, te dvojica Japanaca Kota Jošikava i Haru Nakagaki.

- Još čekamo da sredimo papirologiju za Japance. Vjerujem da će dobiti radne dozvole i da će uskoro potpisati. Riječ je o veoma dobrim igračima, što se vidjelo i na kontrolnim utakmicama. Najvažnije u ovom trenutku je da dobro odradimo pripreme, da se novajlije dobro uklope u ekipu, ali i da nas mimoiđu povrede - nastavio je Drinjak.

Iako vremenske prilike ne idu baš naruku, vrijedno se radi, a svi kandidati za dres Famosa na treninzima pružaju maksimum sa željom da izbore status prvotimca.

- Prvih dana radilo se i po visokom snježnom prekrivaču, a sada je malo lakše, jer je očišćen naš pomoćni teren sa vještačkom travom. Istina, njegove dimenzije su mnogo manje od standardnog terena, ali dobro posluži. Kada zbog veoma niskih temperatura ne možemo da radimo na njemu, onda koristimo salu, tako da smo za sada uradili sve što je bilo planirano - rekao je Drinjak.

Famos je već odigrao tri kontrolne utakmice.

- U prvom susretu smo savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 2:1, a u drugom smo poraženi od fočanske Sutjeske sa 0:1. Treći meč smo igrali protiv Unisa iz Vogošće i pri našem vođstvu od 2:1 u 75. minutu susret je prekinut zbog snježnih padavina. Za sutra je bio planiran susret sa Glasincem 1936 iz Sokoca, ali je otkazan zbog lošeg vremena. U nedjelju, 12. februara, igramo protiv Goražda, sedam dana kasnije protiv Mošćanice, a generalnu provjeru imaćemo 26. februara protiv Koline iz Ustikoline - dodao je Drinjak.

Bez petorice

U nastavak sezone Famos će ući bez pet fudbalera iz prvog dijela sezone. Borislav Otović je otišao na rad u inostranstvo, dok sa Dimitrijem Jolovićem nije nastavljena saradnja. Ranije su ekipu napustili Vanja Vojinović i Adnan Vranešić, a Vladimir Frganja je završio karijeru. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana