“Вјечити ривали” пробијају лед

Агенције
“Вјечити ривали” пробијају лед

БЕОГРАД - Спортисти у Србији од данас ће моћи поново да тренирају на отвореном, у групама до десет људи што је први корак према дуго жељеном наставку такмичења које је прекинуто због пандемије вируса корона.

На тренинге се први враћају фудбалери Црвене звезде и Партизана који ће послије мјесец и по испунити терене на стадиону “Рајко Митић” и СЦ “Телеоптик”, а исто ће урадити Војводина, Раднички, Спартак, Вождовац, Чукарички и други клубови.

С обзиром на то да је дозвољено да на терену максимално буде десет људи, плус двојица чланова стручног штаба поред терена, тренер Црвене звезде Дејан Станковић заједно са стручњаком за кондицију Федериком Панонћинијем радиће са играчима у три групе и то у три различита термина. У првој и у другој групи биће по осморица фудбалера, у трећој седморица док ће голмани радити одвојено на другом терену и у свом термину. Поред Станковића, Панонћинија и фудбалера, сходно инструкцијама поред терена биће један физиотерапеут и још један тренер.

Како сада стоје ствари, извјесно је да ће Суперлига бити завршена на терену, као и Куп Србије, с тим да је много вјероватније да ће се у првенству одиграти само преостала четири кола, без плеј-офа и плеј-аута. Крајњи рок о начину завршетка сезоне је 25. мај, а прве утакмице, без публике, могли бисмо да очекујемо крајем маја или почетком јуна.

У другим колективним спортовима, прије свега дворанским, као што су кошарка и рукомет ситуација је много компликованија, јер још нису дозвољени тренинзи у затвореном, док је у одбојци сезона завршена и титуле су додијељене Војводини и ТЕНТ-у.

Највише буре биће у кошаркашкој АБА лиги, гдје се “ломе копља”, а све ће зависити и од наставка такмичења у Евролиги и Еврокупу. Кошарка је у најтежој ситуацији због чињенице да већина клубова и не може да почне са тренинзима јер су бројни интернационалци отишли кућама, поготово Американци, који најављују да се не желе вратити, јер би на тај начин ризиковали уговоре за сљедећу сезону. И ту је познат крајни датум до којег ће се све знати, а то је 24. мај. Тешко је очекивати да Суперлига буде играна ове године, па би најреалнији исход био да Србија нема шампиона за 2020. годину.

Појединачни спортови

Спортисти у појединачним спортовима, попут Иване Шпановић или веслача и кајакаша, стријелаца, рвача, џудиста, већ су се вратили тренинзима на отвореном, међутим, њихов проблем је што су отказана сва такмичења, практично цијела сезона “виси” и сада им је преостало само да полако враћају физичку спремност и неопходну форму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана