Утакмицом против Слоге Борац завршава турнир Друге АБА лиге у Бањалуци

Милан Зубовић
Утакмицом против Слоге Борац завршава турнир Друге АБА лиге у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Са двије велике побједе у џепу на турниру Друге АБА лиге кошаркаши Борца дочекују утакмицу са Слогом која је на распореду у суботу од 18 часова и евентуалном побједом завршили би овај турнир са перфектним скором.

Након побједе против актуелног шампиона Златибора, у “Борику” је пала и Крка (83:72) па Бањалучани са скором 7-2 држе друго мјесто на табели и на корак су од осигуравања наступа у плеј-офу. Поново је бањалучки храм спорта био добро испуњен, много дјеце било је на трибинама, а подршка домаћим играчима није престајала током свих 40 минута. Енергију са трибина момци, које са клупе предводи Зоран Кашћелан, су добро усмјерили и великим пожртвовањем стигли до тријумфа против тима који је прошле сезоне играо АБА лигу. Борац је до побједе предводио Александар Ланговић са 20 поена, Душан Танасковић убацио је 19, а Мартон Џарон 16.

- Мало смо спорије почели утакмицу и касније смо дигли енергију те показали да можемо играти са таквом енергијом. Имамо јак тим, који је млад и неискусан, али то није показао на терену против Крке и раније против Златибора. Сјајно смо играли и из одбране дошли до побједа - рекао је члан Борца Стефан Лакић.

Ове двије побједе су од великог значаја за домаћи тим који је показао да се може носити са психолошким притиском те најавио високе домете. Наредни ривал Слога на скору је 5-4, а протеклих дана потресале су је приче око штрајка играча којима се дугују плате.

- Идемо утакмицу по утакмицу, не гледамо далеко унапријед и не заносимо се великим резултатима. Биће лакше са ове двије побједе које ће нам дати самопоуздања, али се не смијемо заваравати јер нас такође чека тежак противник. Побједе нам дају подстрек за даље као и публика која је поново дала вјетар у леђа па је позивам да поново дођу у суботу и буде наш шести играч - додао је Лакић.

Управа домаћег клуба одлучила је да захвали свим навијачима и почасти их бесплатним улазом на утакмицу са екипом из Краљева.

Прва техничка у каријери

Крајем треће четвртине једном кошаркашу Крке лопта је испала из руку и ударила у тренера Борца Зорана Кашћелана који је стајао у предвиђеном простору поред аут линије. Он је покушао да је ухвати, али му је испала у аут и пала на паркет. Судије су свирале техничку грешку тренеру домаћих који је признао да му је то прва грешка такве врсте у тренерској каријери.

- Осам година сам тренер и имам више од 300 утакмица и ово ми је прва техничка грешка у каријери. Драго ми је због ње, јер сам на тај начин послао сигнал екипи да морамо бити мирни и на крају се видјело да су момци имали енергију и мотивацију - рекао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана