Utakmicom protiv Sloge Borac završava turnir Druge ABA lige u Banjaluci

Milan Zubović
Utakmicom protiv Sloge Borac završava turnir Druge ABA lige u Banjaluci

BANjALUKA - Sa dvije velike pobjede u džepu na turniru Druge ABA lige košarkaši Borca dočekuju utakmicu sa Slogom koja je na rasporedu u subotu od 18 časova i eventualnom pobjedom završili bi ovaj turnir sa perfektnim skorom.

Nakon pobjede protiv aktuelnog šampiona Zlatibora, u “Boriku” je pala i Krka (83:72) pa Banjalučani sa skorom 7-2 drže drugo mjesto na tabeli i na korak su od osiguravanja nastupa u plej-ofu. Ponovo je banjalučki hram sporta bio dobro ispunjen, mnogo djece bilo je na tribinama, a podrška domaćim igračima nije prestajala tokom svih 40 minuta. Energiju sa tribina momci, koje sa klupe predvodi Zoran Kašćelan, su dobro usmjerili i velikim požrtvovanjem stigli do trijumfa protiv tima koji je prošle sezone igrao ABA ligu. Borac je do pobjede predvodio Aleksandar Langović sa 20 poena, Dušan Tanasković ubacio je 19, a Marton Džaron 16.

- Malo smo sporije počeli utakmicu i kasnije smo digli energiju te pokazali da možemo igrati sa takvom energijom. Imamo jak tim, koji je mlad i neiskusan, ali to nije pokazao na terenu protiv Krke i ranije protiv Zlatibora. Sjajno smo igrali i iz odbrane došli do pobjeda - rekao je član Borca Stefan Lakić.

Ove dvije pobjede su od velikog značaja za domaći tim koji je pokazao da se može nositi sa psihološkim pritiskom te najavio visoke domete. Naredni rival Sloga na skoru je 5-4, a proteklih dana potresale su je priče oko štrajka igrača kojima se duguju plate.

- Idemo utakmicu po utakmicu, ne gledamo daleko unaprijed i ne zanosimo se velikim rezultatima. Biće lakše sa ove dvije pobjede koje će nam dati samopouzdanja, ali se ne smijemo zavaravati jer nas takođe čeka težak protivnik. Pobjede nam daju podstrek za dalje kao i publika koja je ponovo dala vjetar u leđa pa je pozivam da ponovo dođu u subotu i bude naš šesti igrač - dodao je Lakić.

Uprava domaćeg kluba odlučila je da zahvali svim navijačima i počasti ih besplatnim ulazom na utakmicu sa ekipom iz Kraljeva.

Prva tehnička u karijeri

Krajem treće četvrtine jednom košarkašu Krke lopta je ispala iz ruku i udarila u trenera Borca Zorana Kašćelana koji je stajao u predviđenom prostoru pored aut linije. On je pokušao da je uhvati, ali mu je ispala u aut i pala na parket. Sudije su svirale tehničku grešku treneru domaćih koji je priznao da mu je to prva greška takve vrste u trenerskoj karijeri.

- Osam godina sam trener i imam više od 300 utakmica i ovo mi je prva tehnička greška u karijeri. Drago mi je zbog nje, jer sam na taj način poslao signal ekipi da moramo biti mirni i na kraju se vidjelo da su momci imali energiju i motivaciju - rekao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana