Успјешно организовао 10. Меморијални турнир Мирослав Микеревић Мика: Бањалучани однијели трофеје

Дарко Драгичевић
Успјешно организовао 10. Меморијални турнир Мирослав Микеревић Мика: Бањалучани однијели трофеје

ПРЊАВОР - Омладински рукометни клуб Бањалука показао је највише на 10. Меморијалном турниру "Мика 2024" који је с пуно успјеха одржан у Прњавору.


ОРК Бањалука је славио у категоријама 2008/09 и 2010/11. годиште. Бањалучани су показали највише на овом такмичењу, а у финалу генерације 2008/09 су савладали Аграм (тим Извиђача) 28:23. У млађој генерацији су били бољи од домаћина Слоге.

Тренер Горан Бибић презадовољан је резултатима и истиче да је главни циљ бањалучког тима да афирмише играче из својих категорија.

- Наши резултати су плод доброг рада. Момци се труде током читаве године, идемо на бројна такмичења и настојимо да кроз мечеве напредујемо. Дали су свој максимум и то је награђено првим мјестом. Нама је велика част играти на оваквом турниру који угошћава добре и јаке екипе - рекао је тренер Бибић за телевизију К3.

Сергеј Лалић из побједничке екипе истиче да ОРК БЛ увијек иде ка најбољим резултатима.

- Наша екипа на сваком такмичењу има највеће циљеве, гдје год да одемо настојимо да освојимо трофеј. Тако је било и овдје. Небитно да ли је републичко, државно првенство или турнир ми настојимо да дођемо до трофеја и стичемо ново искуство које ће нам пуно значити у наставку каријера - истакао је Лалић.

На овогодишњем такмичењу учествовало је 16 екипа које носи прелијепе успомене из Прњавора. На ту чињеницу свакако могу да буду поносни у рукометном клубу Слога који чува успомену на једног од твораца прњаворског рукомета Мирослава Микеревића Мику.

- Турнир је имао добру подршку. Захваљујем свим спонзорима који су нам помогли у организацији, јер без њих меморијални турнир не би ни постојао. Мени је драго што су и ове године овдје дошле екипе које истичу да је ово мјесто у којем се одржава добар турнир. Срце ми је пуно када чујем од свих њих како су се овдје добро осјећали. Могли смо ове године и проширити, али смо ишли на квалитет и заиста су биле одличне утакмице - рекао је Миле Шљивић, тренер у РК Слога.

У Прњавору су се тако још једном показали као одлични домаћини. Клубови су понијели лијепе успомене и већ најавили ново дружење на меморијалу наредне године. Поред редовних учесника, већ су се јавиле и друге екипе која би жељеле да буду учеснице овог турнира.

Похвале

Сви учесници турнира имали су само ријечи хвале за домаћина. Потврђују то ријечи младог рукометаша Кристијана Бебека, члана екипе Извиђач Аграм.

- Све је било заиста супер, од хране, смјештаја до квалитета турнира. Атмосфера је била заиста одлична, супер смо се осјећали на такмичењу и ако нас домаћин позове радо ћемо се опет одазвати - истакао је Бебек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана