Uspješno organizovao 10. Memorijalni turnir Miroslav Mikerević Mika: Banjalučani odnijeli trofeje

Darko Dragičević
Uspješno organizovao 10. Memorijalni turnir Miroslav Mikerević Mika: Banjalučani odnijeli trofeje

PRNjAVOR - Omladinski rukometni klub Banjaluka pokazao je najviše na 10. Memorijalnom turniru "Mika 2024" koji je s puno uspjeha održan u Prnjavoru.


ORK Banjaluka je slavio u kategorijama 2008/09 i 2010/11. godište. Banjalučani su pokazali najviše na ovom takmičenju, a u finalu generacije 2008/09 su savladali Agram (tim Izviđača) 28:23. U mlađoj generaciji su bili bolji od domaćina Sloge.

Trener Goran Bibić prezadovoljan je rezultatima i ističe da je glavni cilj banjalučkog tima da afirmiše igrače iz svojih kategorija.

- Naši rezultati su plod dobrog rada. Momci se trude tokom čitave godine, idemo na brojna takmičenja i nastojimo da kroz mečeve napredujemo. Dali su svoj maksimum i to je nagrađeno prvim mjestom. Nama je velika čast igrati na ovakvom turniru koji ugošćava dobre i jake ekipe - rekao je trener Bibić za televiziju K3.

Sergej Lalić iz pobjedničke ekipe ističe da ORK BL uvijek ide ka najboljim rezultatima.

- Naša ekipa na svakom takmičenju ima najveće ciljeve, gdje god da odemo nastojimo da osvojimo trofej. Tako je bilo i ovdje. Nebitno da li je republičko, državno prvenstvo ili turnir mi nastojimo da dođemo do trofeja i stičemo novo iskustvo koje će nam puno značiti u nastavku karijera - istakao je Lalić.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 16 ekipa koje nosi prelijepe uspomene iz Prnjavora. Na tu činjenicu svakako mogu da budu ponosni u rukometnom klubu Sloga koji čuva uspomenu na jednog od tvoraca prnjavorskog rukometa Miroslava Mikerevića Miku.

- Turnir je imao dobru podršku. Zahvaljujem svim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji, jer bez njih memorijalni turnir ne bi ni postojao. Meni je drago što su i ove godine ovdje došle ekipe koje ističu da je ovo mjesto u kojem se održava dobar turnir. Srce mi je puno kada čujem od svih njih kako su se ovdje dobro osjećali. Mogli smo ove godine i proširiti, ali smo išli na kvalitet i zaista su bile odlične utakmice - rekao je Mile Šljivić, trener u RK Sloga.

U Prnjavoru su se tako još jednom pokazali kao odlični domaćini. Klubovi su ponijeli lijepe uspomene i već najavili novo druženje na memorijalu naredne godine. Pored redovnih učesnika, već su se javile i druge ekipe koja bi željele da budu učesnice ovog turnira.

Pohvale

Svi učesnici turnira imali su samo riječi hvale za domaćina. Potvrđuju to riječi mladog rukometaša Kristijana Bebeka, člana ekipe Izviđač Agram.

- Sve je bilo zaista super, od hrane, smještaja do kvaliteta turnira. Atmosfera je bila zaista odlična, super smo se osjećali na takmičenju i ako nas domaćin pozove rado ćemo se opet odazvati - istakao je Bebek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana