У Требињу спремна рукометна прослава за крај првенства: Европа круна сезоне

Г.С.
У Требињу спремна рукометна прослава за крај првенства: Европа круна сезоне

ТРЕБИЊЕ - У Требињу се спрема рукометна фешта. Леотар дијели још само теорија од историјског успјеха и пласмана у европска такмичења наредне сезоне, а ово је награда за квалитетан рад у ранијим годинама.

Леотар ће у посљедњем колу првенства Босне и Херцеговине на свом паркету угостити Маглај и жели да сјајну сезону заокружи новом побједом те тако крунише ову веома успјешну годину.

Тренер Драгиша Кораћевић истиче да су све мисли требињског клуба усмјерене ка том дуелу.

- Екипа је ове сезоне направила историјски успјех и изборила пласман у европска такмичења. То је круна напорног рада у ранијим сезонама. Леотар је сваке године напредовао, био све бољи, како играчки тако и организационо и то смо крунисали ове сезоне сјајним резултатима и пласманом у првенству БиХ. Мислим да смо све ово заслужили својим залагањем и борбом не само ове већ и ранијих сезона. Направљен је квалитетан темељ који је затим надограђиван и напредак је био видљив из године у годину. Драго нам је што ће наша вјерна публика бити у прилици да види европска такмичења и што ће након 20 године опет међународна клупска такмичења бити у Требињу - истакао је тренер Кораћевић.

Он истиче да највеће заслуге за успјехе имају рукометаши, стручни штаб, као и управа клуба која је обезбиједила услове за рад. Леотар има шансу да освајањем најмање бода осигура и трећу позицију на табели. Требињци тренутно имају два бода више у односу на Слободу и Грачаницу и у случају пораза херцеговачког тима, а славља ривала створила би мини табелу по којој би Слобода била трећа, а Грачаница пета. Леотар би у том случају био четврти, а екипа жели да сачува тренутну позицију.

- Ово је наш заједнички успјех, сви смо дали велики допринос у одличним резултатима које смо направили. Наравно велике заслуге припадају и нашем бившем тренеру Дарку Таврићу, с којим сам  имао сјајну сарадњу и који је себе уградио у овај успјех. Сада је сав фокус на екипи Маглаја и наредном дуелу. Желимо да ову сезону крунишемо још једним добрим резултатом и наравно желимо да славимо. Екипа се нормално спрема за овај дуел, док ће управа да спреми бројна изненађења за публику па их позивам да дођу на наредни посљедњи меч у сезони да заједно прославимо ове успјехе и да се радујемо изласку у међународна такмичења - додао је тренер Требињаца.

Успјеси додатни мотив

Овај успјех биће додатни мотив за клуб да настави с добрим резултатима и у будућности.

- Ово је био сан свих генерација у Леотару. Сваке године смо имали напредак и вјерујем да ће овај резултат дати додатни мотив свима нама да и наредних сезона будемо још бољи. Вјерујем да ће клуб остати на том путу и у будућности - поручио је Кораћевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана