U Trebinju spremna rukometna proslava za kraj prvenstva: Evropa kruna sezone

G.S.
U Trebinju spremna rukometna proslava za kraj prvenstva: Evropa kruna sezone

TREBINjE - U Trebinju se sprema rukometna fešta. Leotar dijeli još samo teorija od istorijskog uspjeha i plasmana u evropska takmičenja naredne sezone, a ovo je nagrada za kvalitetan rad u ranijim godinama.

Leotar će u posljednjem kolu prvenstva Bosne i Hercegovine na svom parketu ugostiti Maglaj i želi da sjajnu sezonu zaokruži novom pobjedom te tako kruniše ovu veoma uspješnu godinu.

Trener Dragiša Koraćević ističe da su sve misli trebinjskog kluba usmjerene ka tom duelu.

- Ekipa je ove sezone napravila istorijski uspjeh i izborila plasman u evropska takmičenja. To je kruna napornog rada u ranijim sezonama. Leotar je svake godine napredovao, bio sve bolji, kako igrački tako i organizaciono i to smo krunisali ove sezone sjajnim rezultatima i plasmanom u prvenstvu BiH. Mislim da smo sve ovo zaslužili svojim zalaganjem i borbom ne samo ove već i ranijih sezona. Napravljen je kvalitetan temelj koji je zatim nadograđivan i napredak je bio vidljiv iz godine u godinu. Drago nam je što će naša vjerna publika biti u prilici da vidi evropska takmičenja i što će nakon 20 godine opet međunarodna klupska takmičenja biti u Trebinju - istakao je trener Koraćević.

On ističe da najveće zasluge za uspjehe imaju rukometaši, stručni štab, kao i uprava kluba koja je obezbijedila uslove za rad. Leotar ima šansu da osvajanjem najmanje boda osigura i treću poziciju na tabeli. Trebinjci trenutno imaju dva boda više u odnosu na Slobodu i Gračanicu i u slučaju poraza hercegovačkog tima, a slavlja rivala stvorila bi mini tabelu po kojoj bi Sloboda bila treća, a Gračanica peta. Leotar bi u tom slučaju bio četvrti, a ekipa želi da sačuva trenutnu poziciju.

- Ovo je naš zajednički uspjeh, svi smo dali veliki doprinos u odličnim rezultatima koje smo napravili. Naravno velike zasluge pripadaju i našem bivšem treneru Darku Tavriću, s kojim sam  imao sjajnu saradnju i koji je sebe ugradio u ovaj uspjeh. Sada je sav fokus na ekipi Maglaja i narednom duelu. Želimo da ovu sezonu krunišemo još jednim dobrim rezultatom i naravno želimo da slavimo. Ekipa se normalno sprema za ovaj duel, dok će uprava da spremi brojna iznenađenja za publiku pa ih pozivam da dođu na naredni posljednji meč u sezoni da zajedno proslavimo ove uspjehe i da se radujemo izlasku u međunarodna takmičenja - dodao je trener Trebinjaca.

Uspjesi dodatni motiv

Ovaj uspjeh biće dodatni motiv za klub da nastavi s dobrim rezultatima i u budućnosti.

- Ovo je bio san svih generacija u Leotaru. Svake godine smo imali napredak i vjerujem da će ovaj rezultat dati dodatni motiv svima nama da i narednih sezona budemo još bolji. Vjerujem da će klub ostati na tom putu i u budućnosti - poručio je Koraćević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana