У РК Бијељина поносни: Млади успјешни у Европи

Дарко Драгичевић
У РК Бијељина поносни: Млади успјешни у Европи
Foto: РК Бијељина | У РК Бијељина поносни: Млади успјешни у Европи

БИЈЕЉИНА - У Рукометном клубу Бијељина велику пажњу посвећују раду са млађим категоријама. Млади рукометаши често иду ван граница БиХ и одмјеравају снаге са ривалима, гдје показују да је пред њима лијепа будућност.

Тако је генерација 2010/11. гостовала у Њемачкој, гдје је била побједник Вилсбибург Купа. Редом су падали: WАТ 25:14, Дојчландберг 20:10, Ландшут 23:14, Вилсбург 22:3 и у финалу Линц 22:16. Прије тих дуела екипа је играла и против Бајерна, који је савладала 34:24, а њемачки великан ће бити гост на Бијељина хандбал купу. Тренер Обренко Миљковић истиче да је Бијељина показала да се са младима квалитетно ради.

- У Рукометном клубу Бијељина квалитетно радимо са нашим млађим категоријама и желимо да они кроз ове мечеве стичу додатно искуство и напредују. Осим редовних лигашких мечева, желимо да их изведемо на међународну сцену да играју, стичу нове пријатеље.  Кроз одмјеравање снага са вршњацима из Европе видимо гдје смо, на чему треба да радимо. Они имају заиста сјајне услове, али ми имамо наш инат. Дјечаци су заиста сјајни и на прави начин су презентовали наш клуб, град и Републику Српску. Остварили су пет побједа и показали да се овдје игра квалитетан рукомет - поручио је Миљковић. Тренер Бијељине истиче да ништа не би било без подршке родитеља.

- Ово је наставак наших активности у којима имамо велику подршку родитеља. Поносан сам на клинце који су на бриљантан начин дошли до трона. Вјерујем да ће и даље биљежити добре резултате. Хвала свима који су вјеровали у нас, попут предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића и, ево, нисмо разочарали и оправдали смо повјерење - рекао је тренер Обренко Миљковић. Осим успјеха у Њемачкој, малишани из Бијељине су ове године већ освајали турнире у бугарском Ловечу (2014. годиште), док су дјечаци 2012/13. годиште били најбољи у Аустрији.

- Све то показује колико желимо да наши дјечаци кроз ове мечеве напредују. Иако идемо са минималним средствима, будемо и спавамо у школама, ти дјечаци имају велику жељу и инат да се покажу у најбољем свјетлу и да напредују. То је нешто што дјеца на западу немају, ту жељу да успију у спорту и да раде - додао је Миљковић.

Куп у августу

Бијељина хандбал куп ће ове године бити од 16. до 18. августа и окупиће најбоље екипе из региона у дворани Гимназије и етно-селу Станишићи.

- Очекујемо рекордан број учесника. Већ смо добили најаве доласка 85 екипа из 13 држава са више од 1.000 учесника. На то можемо да будемо поносни и мораћемо и да ограничимо број учесника. Имамо и сјајан камп на Јахорини, што показује колико желимо да створимо здраву базу за будућност - истакао је Миљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана