U RK Bijeljina ponosni: Mladi uspješni u Evropi

Darko Dragičević
U RK Bijeljina ponosni: Mladi uspješni u Evropi
Foto: RK Bijeljina | U RK Bijeljina ponosni: Mladi uspješni u Evropi

BIJELjINA - U Rukometnom klubu Bijeljina veliku pažnju posvećuju radu sa mlađim kategorijama. Mladi rukometaši često idu van granica BiH i odmjeravaju snage sa rivalima, gdje pokazuju da je pred njima lijepa budućnost.

Tako je generacija 2010/11. gostovala u Njemačkoj, gdje je bila pobjednik Vilsbiburg Kupa. Redom su padali: WAT 25:14, Dojčlandberg 20:10, Landšut 23:14, Vilsburg 22:3 i u finalu Linc 22:16. Prije tih duela ekipa je igrala i protiv Bajerna, koji je savladala 34:24, a njemački velikan će biti gost na Bijeljina handbal kupu. Trener Obrenko Miljković ističe da je Bijeljina pokazala da se sa mladima kvalitetno radi.

- U Rukometnom klubu Bijeljina kvalitetno radimo sa našim mlađim kategorijama i želimo da oni kroz ove mečeve stiču dodatno iskustvo i napreduju. Osim redovnih ligaških mečeva, želimo da ih izvedemo na međunarodnu scenu da igraju, stiču nove prijatelje.  Kroz odmjeravanje snaga sa vršnjacima iz Evrope vidimo gdje smo, na čemu treba da radimo. Oni imaju zaista sjajne uslove, ali mi imamo naš inat. Dječaci su zaista sjajni i na pravi način su prezentovali naš klub, grad i Republiku Srpsku. Ostvarili su pet pobjeda i pokazali da se ovdje igra kvalitetan rukomet - poručio je Miljković. Trener Bijeljine ističe da ništa ne bi bilo bez podrške roditelja.

- Ovo je nastavak naših aktivnosti u kojima imamo veliku podršku roditelja. Ponosan sam na klince koji su na briljantan način došli do trona. Vjerujem da će i dalje bilježiti dobre rezultate. Hvala svima koji su vjerovali u nas, poput predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića i, evo, nismo razočarali i opravdali smo povjerenje - rekao je trener Obrenko Miljković. Osim uspjeha u Njemačkoj, mališani iz Bijeljine su ove godine već osvajali turnire u bugarskom Loveču (2014. godište), dok su dječaci 2012/13. godište bili najbolji u Austriji.

- Sve to pokazuje koliko želimo da naši dječaci kroz ove mečeve napreduju. Iako idemo sa minimalnim sredstvima, budemo i spavamo u školama, ti dječaci imaju veliku želju i inat da se pokažu u najboljem svjetlu i da napreduju. To je nešto što djeca na zapadu nemaju, tu želju da uspiju u sportu i da rade - dodao je Miljković.

Kup u avgustu

Bijeljina handbal kup će ove godine biti od 16. do 18. avgusta i okupiće najbolje ekipe iz regiona u dvorani Gimnazije i etno-selu Stanišići.

- Očekujemo rekordan broj učesnika. Već smo dobili najave dolaska 85 ekipa iz 13 država sa više od 1.000 učesnika. Na to možemo da budemo ponosni i moraćemo i da ograničimo broj učesnika. Imamo i sjajan kamp na Jahorini, što pokazuje koliko želimo da stvorimo zdravu bazu za budućnost - istakao je Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana