У јулу камп ФК "Партизана"

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ- У Милићима ће од 20. до 27. јула бити одржан први камп Фудбалског клуба /ФК/ "Партизан", на којем ће бити промовисан таленат дјеце која ће можда једног дана заиграти у редовима "црно-белих", договорено је на радном састанку представника ове локалне заједнице и клуба.

Начелник Марко Савић изјавио је новинарима у Милићима да је ово велики дан за општину и уједно и најважнија активност у промоцији спорта у овој години.

"Значај одржавања кампа огледаће се у доласку великог броја људи, а првенство промоцији спорта међу дјецом, која ће добити додатни мотив да се баве фудбалом, а уједно и да се отворе врата дјеци која имају таленат - да у будућности заиграју у овом великом клубу", рекао је Савић.

Он је подсјетио да општина Милићи има добар географски положај, одличне ресурсе и капацитете, попут Спортског центра, који има терен за фудбал, те спортску дворану.

Савић је рекао да су Милићи расадник талентоване дјеце и да су до сада три фудбалера обукла дрес "Партизана", што је велики подстицај за сву талентовану дјецу - да се покажу и докажу.

Члан Управног одбора ФК "Партизан" Драган Траиловић изјавио је да је поносан на људе који су успоставили сарадњу са "црно-белима", те навео да су од 2019. године успјели да доведу око 100.000 дјеце из цијеле Србије, Српске, Сјеверне Македоније.

"Ми овом акцијом настављамо још јаче, јер је из свега овога настала дјечија трибина узраста до 14 година. На трибинама смо имали чак и дијете од годину дана - на тај начин стварамо истинске навијаче нашег клуба. У електронској форми смо издали око 10.000 чланских карата", изјавио је Траиловић.

Траиловић је навео да су се изборили да, осим традиционалног кампа на Златибору и у Лакташима, отворе камп и у Милићима, због чега су овдје боравили и први скаути тима Раде Залад и Алексанар Трифуновић, док ће главни промотер кампа бити Миливоје Ћирковић - бивши играч "Партизана".

Ћирковић је изјавио да је прве фудбалске кораке направио на терену у Милићима, на којем ће тренирати нове таленте, што је, како каже, вишеструко задовољство.

Он је нагласио да ће се као промотер кампа потрудити да представи Милиће и Републику Српску на најбољи начин, као и дјецу која ће доћи да окушају своју срећу.

"Кампови и служе за то да дјеца која не могу доћи на наше терене да тренирају, остваре то преко кампова. У тих седам дана уз стручно посматрање људи из омладинске школе и првог тима `Партизана` покушаћемо да пронађемо дјецу која ће касније бити дио нашег тима", навео је Ћирковић.

Предсједник Клуба навијача "Партизан" из Милића Драгиша Мишић изјавио је новинарима да је тај клуб основан 2000. године и да броје 300 чланова.

"Хвала свима који су препознали важност одржавања кампа и који ће омогућити да наша дјеца у јулу покажу своје умијеће. Надам се да ће неко од њих успјети да заигра у тиму `Партизана` што ће нам бити изузетна част", изјавио је Мишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана