U julu kamp FK "Partizana"

Srna
Foto: Srna

MILIĆI- U Milićima će od 20. do 27. jula biti održan prvi kamp Fudbalskog kluba /FK/ "Partizan", na kojem će biti promovisan talenat djece koja će možda jednog dana zaigrati u redovima "crno-belih", dogovoreno je na radnom sastanku predstavnika ove lokalne zajednice i kluba.

Načelnik Marko Savić izjavio je novinarima u Milićima da je ovo veliki dan za opštinu i ujedno i najvažnija aktivnost u promociji sporta u ovoj godini.

"Značaj održavanja kampa ogledaće se u dolasku velikog broja ljudi, a prvenstvo promociji sporta među djecom, koja će dobiti dodatni motiv da se bave fudbalom, a ujedno i da se otvore vrata djeci koja imaju talenat - da u budućnosti zaigraju u ovom velikom klubu", rekao je Savić.

On je podsjetio da opština Milići ima dobar geografski položaj, odlične resurse i kapacitete, poput Sportskog centra, koji ima teren za fudbal, te sportsku dvoranu.

Savić je rekao da su Milići rasadnik talentovane djece i da su do sada tri fudbalera obukla dres "Partizana", što je veliki podsticaj za svu talentovanu djecu - da se pokažu i dokažu.

Član Upravnog odbora FK "Partizan" Dragan Trailović izjavio je da je ponosan na ljude koji su uspostavili saradnju sa "crno-belima", te naveo da su od 2019. godine uspjeli da dovedu oko 100.000 djece iz cijele Srbije, Srpske, Sjeverne Makedonije.

"Mi ovom akcijom nastavljamo još jače, jer je iz svega ovoga nastala dječija tribina uzrasta do 14 godina. Na tribinama smo imali čak i dijete od godinu dana - na taj način stvaramo istinske navijače našeg kluba. U elektronskoj formi smo izdali oko 10.000 članskih karata", izjavio je Trailović.

Trailović je naveo da su se izborili da, osim tradicionalnog kampa na Zlatiboru i u Laktašima, otvore kamp i u Milićima, zbog čega su ovdje boravili i prvi skauti tima Rade Zalad i Aleksanar Trifunović, dok će glavni promoter kampa biti Milivoje Ćirković - bivši igrač "Partizana".

Ćirković je izjavio da je prve fudbalske korake napravio na terenu u Milićima, na kojem će trenirati nove talente, što je, kako kaže, višestruko zadovoljstvo.

On je naglasio da će se kao promoter kampa potruditi da predstavi Miliće i Republiku Srpsku na najbolji način, kao i djecu koja će doći da okušaju svoju sreću.

"Kampovi i služe za to da djeca koja ne mogu doći na naše terene da treniraju, ostvare to preko kampova. U tih sedam dana uz stručno posmatranje ljudi iz omladinske škole i prvog tima `Partizana` pokušaćemo da pronađemo djecu koja će kasnije biti dio našeg tima", naveo je Ćirković.

Predsjednik Kluba navijača "Partizan" iz Milića Dragiša Mišić izjavio je novinarima da je taj klub osnovan 2000. godine i da broje 300 članova.

"Hvala svima koji su prepoznali važnost održavanja kampa i koji će omogućiti da naša djeca u julu pokažu svoje umijeće. Nadam se da će neko od njih uspjeti da zaigra u timu `Partizana` što će nam biti izuzetna čast", izjavio je Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana