Тумбаковић хоће Антићев модел

Агенције
Тумбаковић хоће Антићев модел

БЕОГРАД - Најављено - испуњено. Селектор Србије Љубиша Тумбаковић вратио је Матију Настасића и Луку Миливојевића у национални тим, а за утакмице са Португалијом (7. септембар) и Луксембургом (10. септембар) рачуна на Звездин двојац Марка Гобељића и Милана Павкова, те голмана младе репрезентације Бориса Радуновића.

Насљедник Младена Крстајића изгладио је неспоразуме са двојицом важних фудбалера који поново конкуришу за тим, док је позив послије много времена добио и дефанзивац Стефан Митровић. Већ на старту обраћања медијима чини се да је погодио у центар.

- Основна идеја је да вратимо јединство, заједништво. Модел је да направимо најбољу репрезентацију, а у исто време да вратимо играче који нису били у репрезентацији из неких, да ли објективних или необјективних разлога. Хармонија је постојала ранијих година, пре свега код Радомира Антића, интересантна прича која је била усмерена у правцу заједништва. Био је присутан флуид. Слично је било код Синише Михајловића. Касније се то изгубило. Почињемо нову причу, да репрезентацију приближимо народу и народ репрезентацији. Покушаћемо да кроз свакодневне контакте, састанке и рад на терену остваримо то што желимо - рекао је Тумбаковић.

Нови селектор имаће прилично тежак задатак да кроз квалификације избори пласман на континентални шампионат који ће се играти наредне године. Србија има четири бода из три утакмице у групи Б, док је Украјина скупила десет из четири утакмице, Луксембург има четири из четири, Португалија два из двије, а Литванија један из три сусрета.

- Када играте у групи која има осам утакмица, онда је свака тешка и деликатна. Иза нас су три са различитим резултатима. Имамо 15 бодова испред себе, контролишемо ситуацију комплетно. Тако се припремамо. Приоритете смо испоштовали и сада иде ускостручан део у припреми за Португалију и Луксембург. Наравно да није лака ситуација, али ћемо покушати да остваримо оно што желимо - рекао је Тумбаковић.

Упитан да ли сања Кристијана Роналда, уз осмијех је рекао да увијек има љепше снове.

Додао је да је разговарао са својим претходником.

- Крстајић је колега, али и човек који је са мном провео четири и по године као играч. Имам много лепо мишљење о њему као играчу, тренеру и човеку. Наравно да смо разговарали, то је нормално - рекао је Тумбаковић.

Списак

Голмани: Марко Дмитровић, Предраг Рајковић, Борис Радуновић. Одбрана: Антонио Рукавина, Марко Гобељић, Урош Спајић, Никола Миленковић, Никола Максимовић, Матија Настасић, Стефан Митровић, Александар Коларов, Филип Младеновић. Средина терена: Немања Матић, Лука Миливојевић, Немања Максимовић, Саша Лукић, Мијат Гаћиновић, Дарко Лазовић, Филип Костић, Немања Радоњић, Душан Тадић, Адем Љајић, Сергеј Милинковић-Савић. Напад: Александар Митровић, Лука Јовић, Милан Павков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана