Tumbaković hoće Antićev model

Agencije
Tumbaković hoće Antićev model

BEOGRAD - Najavljeno - ispunjeno. Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković vratio je Matiju Nastasića i Luku Milivojevića u nacionalni tim, a za utakmice sa Portugalijom (7. septembar) i Luksemburgom (10. septembar) računa na Zvezdin dvojac Marka Gobeljića i Milana Pavkova, te golmana mlade reprezentacije Borisa Radunovića.

Nasljednik Mladena Krstajića izgladio je nesporazume sa dvojicom važnih fudbalera koji ponovo konkurišu za tim, dok je poziv poslije mnogo vremena dobio i defanzivac Stefan Mitrović. Već na startu obraćanja medijima čini se da je pogodio u centar.

- Osnovna ideja je da vratimo jedinstvo, zajedništvo. Model je da napravimo najbolju reprezentaciju, a u isto vreme da vratimo igrače koji nisu bili u reprezentaciji iz nekih, da li objektivnih ili neobjektivnih razloga. Harmonija je postojala ranijih godina, pre svega kod Radomira Antića, interesantna priča koja je bila usmerena u pravcu zajedništva. Bio je prisutan fluid. Slično je bilo kod Siniše Mihajlovića. Kasnije se to izgubilo. Počinjemo novu priču, da reprezentaciju približimo narodu i narod reprezentaciji. Pokušaćemo da kroz svakodnevne kontakte, sastanke i rad na terenu ostvarimo to što želimo - rekao je Tumbaković.

Novi selektor imaće prilično težak zadatak da kroz kvalifikacije izbori plasman na kontinentalni šampionat koji će se igrati naredne godine. Srbija ima četiri boda iz tri utakmice u grupi B, dok je Ukrajina skupila deset iz četiri utakmice, Luksemburg ima četiri iz četiri, Portugalija dva iz dvije, a Litvanija jedan iz tri susreta.

- Kada igrate u grupi koja ima osam utakmica, onda je svaka teška i delikatna. Iza nas su tri sa različitim rezultatima. Imamo 15 bodova ispred sebe, kontrolišemo situaciju kompletno. Tako se pripremamo. Prioritete smo ispoštovali i sada ide uskostručan deo u pripremi za Portugaliju i Luksemburg. Naravno da nije laka situacija, ali ćemo pokušati da ostvarimo ono što želimo - rekao je Tumbaković.

Upitan da li sanja Kristijana Ronalda, uz osmijeh je rekao da uvijek ima ljepše snove.

Dodao je da je razgovarao sa svojim prethodnikom.

- Krstajić je kolega, ali i čovek koji je sa mnom proveo četiri i po godine kao igrač. Imam mnogo lepo mišljenje o njemu kao igraču, treneru i čoveku. Naravno da smo razgovarali, to je normalno - rekao je Tumbaković.

Spisak

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Boris Radunović. Odbrana: Antonio Rukavina, Marko Gobeljić, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Stefan Mitrović, Aleksandar Kolarov, Filip Mladenović. Sredina terena: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Mijat Gaćinović, Darko Lazović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Sergej Milinković-Savić. Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Milan Pavkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana