Трка “Београд-Бањалука”: Кренула четврта етапа од Добоја

Срна
Трка “Београд-Бањалука”: Кренула четврта етапа од Добоја

ДОБОЈ- Четврта етапа Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука”, у којој учествује 175 такмичара из 40 земаља, данас је стартовала из Добоја према Бањалуци, а лидерску мајицу носи Пољак Пјотр Пекала, члан њемачке екипе “Сантик-Вибатех”.

Директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља изјавио је новинарима да ће такмичари дати “пуни гас” и у четвртој етапи која је нешто лакша од претходне.

Он је нагласио да је задовољан пријемом и заинтересованошћу Добојлија за овај спортски догађај који уживо прати 57 земаља.
Куваља је рекао да се, захваљујући добрим градовима-домаћинима, показује да Република Српска има шта да понуди, што потврђују задовољне екипе и организатор.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић изразио је задовољство што су учесници трке уједно и промотери Добоја и што постоји велика заинтересованост за одржавање Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука”.

Пољак Пјотр Пекала побједник је треће етапе која је јуче вожена од Андрићграда преко Рудог, Рогатице, Сокоца до Јахорине и обукао је лидерску мајицу као водећи у генералном пласману.

Другопласирани је био Михаел Штајнер из тима “Сава Крањ” из Словеније, а трећи Давид Тонети из казахстанског тима “Астана”.
Јака Маролот из тима “Сава Крањ” из Словеније освојио је бијелу мајицу за најбржег младог возача, а плава мајица намијењена за најбољег брдског возача припала је Пекали.

Црвена мајица за најбржег спринтера припала је Алберту Гатеману из тима “Беноти” из Италије.

Планирано је да бициклисти стигну на Трг Крајине у Бањалуци око 15 часова гдје ће их дочекати помоћник министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран који ће најбољем такмичару до 23 године уручити бијелу мајицу.

Међународну бициклистичку трку “Беогад-Бањалука” организују бициклистички савези Републике Српске и Србије, у сарадњи са Бициклистичким клубом “БСК” из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган “Србија и Српска заједно”, подржали су предсједник Републике Срспке Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Српске, Министарство омчадине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана