Trka “Beograd-Banjaluka”: Krenula četvrta etapa od Doboja

Srna
Trka “Beograd-Banjaluka”: Krenula četvrta etapa od Doboja

DOBOJ- Četvrta etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”, u kojoj učestvuje 175 takmičara iz 40 zemalja, danas je startovala iz Doboja prema Banjaluci, a lidersku majicu nosi Poljak Pjotr Pekala, član njemačke ekipe “Santik-Vibateh”.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja izjavio je novinarima da će takmičari dati “puni gas” i u četvrtoj etapi koja je nešto lakša od prethodne.

On je naglasio da je zadovoljan prijemom i zainteresovanošću Dobojlija za ovaj sportski događaj koji uživo prati 57 zemalja.
Kuvalja je rekao da se, zahvaljujući dobrim gradovima-domaćinima, pokazuje da Republika Srpska ima šta da ponudi, što potvrđuju zadovoljne ekipe i organizator.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević izrazio je zadovoljstvo što su učesnici trke ujedno i promoteri Doboja i što postoji velika zainteresovanost za održavanje Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”.

Poljak Pjotr Pekala pobjednik je treće etape koja je juče vožena od Andrićgrada preko Rudog, Rogatice, Sokoca do Jahorine i obukao je lidersku majicu kao vodeći u generalnom plasmanu.

Drugoplasirani je bio Mihael Štajner iz tima “Sava Kranj” iz Slovenije, a treći David Toneti iz kazahstanskog tima “Astana”.
Jaka Marolot iz tima “Sava Kranj” iz Slovenije osvojio je bijelu majicu za najbržeg mladog vozača, a plava majica namijenjena za najboljeg brdskog vozača pripala je Pekali.

Crvena majica za najbržeg sprintera pripala je Albertu Gatemanu iz tima “Benoti” iz Italije.

Planirano je da biciklisti stignu na Trg Krajine u Banjaluci oko 15 časova gdje će ih dočekati pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran koji će najboljem takmičaru do 23 godine uručiti bijelu majicu.

Međunarodnu biciklističku trku “Beogad-Banjaluka” organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije, u saradnji sa Biciklističkim klubom “BSK” iz Banjaluke.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan “Srbija i Srpska zajedno”, podržali su predsjednik Republike Srspke Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstvo omčadine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana