Tркa "Београд-Бањалука": ИЗ Вишеграда стартује трећа етапа до Јахорине

Срна
Tркa "Београд-Бањалука": ИЗ Вишеграда стартује трећа етапа до Јахорине

ВИШЕГРАД- Из Вишеграда данас ће стартовати трећа етапа Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" преко Рудог, Рогатице, Сокоца до Јахорине због чега ће долазити до обуставе саобраћаја на путним правцима на том подручју.

Бициклисти ће кренути у 11 часова испред споменика Петра Петровића Његоша у Андрићграду. Кроз Вишеград ће до проласка такмичара бити потпуна обустава саобраћаја.

Обустава ће бити у улицама Ужичког корпуса и Иве Андрића, преко моста Мехмед паше Соколовића, улица Палих бораца, Краља Петра Првог Карађорђевића, а затим на дионици преко магистралног пута од Родић брда преко Јагодине до Добруна.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске за данас су најавили обуставе од 10.45 до 16.30 часова на дионицама магистралним путева Вишеград-Добрун, Рогатица-Саставци, Подроманија-Рогатица, Соколац-Подроманија, Сумбуловац-Подроманија и Љубогошта-Пале.

Прва етапа ове бициклистичке трке вожена је у 18. априла од Београда до Бијељине, а побједник је Дилан Хопкинс из Аустралије.

Друга етапа вожена је јуче од Зворника до Власенице, а побједник је био Давид Тонеати из казахстанског тима "Астана".

Трка се завршава сутра, етапом од Добоја до Бањалуке.

Међународну бициклистичку трку "Београд-Бањалука", у којој учествује 175 такмичара из 40 држава, организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом БСК из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган "Србија и Српска заједно" подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана