Три Српкиње играју за трофеј Лиге шампиона: Ниједна није у репрезентацији

ГС
Foto: Агенције

Женски рукомет стоји боље од мушког у Србији, бар када је Лига шампиона у питању.

 Само су Милош Кос и Драган Пешмалбек прошли у нокаут фазу Лиге шампиона од рукометаша, док ће у четвтфиналу Лиге шампиона за даме играти Андреа Лекић, Драгана Цвијић и Жељка Николић. Нажалост, Андреа Лекић и Драгана Цвијић које играју за Ференварош одавно не играју за национални тим, а ни десног крила ЦСМ Букурешта Жељке Николић нема већ неко вријеме у националном тиму.

Ференцварош је у послије пораза у првој мечу на домаћем терену 30:28 успио да савлада Брест у гостима 31:26, а Андреа Лекић је постигла четири, док је Драгана Цвијић дала два гола. Екипа Крима из Љубљане је у првом мечу на домаћем терену пораћена 30.24 од ЦСМ Букурешта, а Румунке су у реваншу бие боље идентичним резултатом. У том реваншу Жељка Николић је постигла два поготка.

Најзвучнији пар четврфинала је сигурно дуел Ђера и троструког узастопног шампиона Европе Ђера из Кристиансунда. Одензе ће играти са њемачким Бетгхајмом, а Драгана Цвијић и Андреа Лекић са Ференцварошем иду на ноге Есбјергу. Жељка Николић ће са Букурештом на мегдане Мецу, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана