Tri Srpkinje igraju za trofej Lige šampiona: Nijedna nije u reprezentaciji

GS
Foto: Agencije

Ženski rukomet stoji bolje od muškog u Srbiji, bar kada je Liga šampiona u pitanju.

 Samo su Miloš Kos i Dragan Pešmalbek prošli u nokaut fazu Lige šampiona od rukometaša, dok će u četvtfinalu Lige šampiona za dame igrati Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Željka Nikolić. Nažalost, Andrea Lekić i Dragana Cvijić koje igraju za Ferenvaroš odavno ne igraju za nacionalni tim, a ni desnog krila CSM Bukurešta Željke Nikolić nema već neko vrijeme u nacionalnom timu.

Ferencvaroš je u poslije poraza u prvoj meču na domaćem terenu 30:28 uspio da savlada Brest u gostima 31:26, a Andrea Lekić je postigla četiri, dok je Dragana Cvijić dala dva gola. Ekipa Krima iz Ljubljane je u prvom meču na domaćem terenu poraćena 30.24 od CSM Bukurešta, a Rumunke su u revanšu bie bolje identičnim rezultatom. U tom revanšu Željka Nikolić je postigla dva pogotka.

Najzvučniji par četvrfinala je sigurno duel Đera i trostrukog uzastopnog šampiona Evrope Đera iz Kristiansunda. Odenze će igrati sa njemačkim Betghajmom, a Dragana Cvijić i Andrea Lekić sa Ferencvarošem idu na noge Esbjergu. Željka Nikolić će sa Bukureštom na megdane Mecu, prenosi Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana