Тренера Славије Бојана Регоју није забринуо неодиграни меч

Дарко Пашагић
Тренера Славије Бојана Регоју није забринуо неодиграни меч

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Шеф стручног штаба Славије Бојан Регоје није пуно забринут, иако су због лоших временских услова и веома тешког терена били принуђени да одгоде прву контролну утакмицу у којој је требало да играју са друголигашем Романијом.

Иако су се обје екипе појавиле на терену договорено је да нема потребе да се ризикује нека повреда и да сусрет буде одгођен за неки други термин.

- Не може се против природе, а за утакмице има времена. Најважније је да смо у досадашњем дијелу припрема имали довољан број тренинга и да настављамо са нормалним радом. Иако нам вријеме не иде на руку, успијевамо да тренирамо на помоћном терену са вјештачком травом, који је углавном очишћен, а ако је и то немогуће, онда радимо у околним балонима - нагласио је Регоје.

Фудбалери Славије припреме за наставак сезоне почели су 16. јануара.

- Првих неколико дана обавили смо тестирања и љекарске прегледе, а са оним правим радом почели смо 23. јануара. У односу на први дио сезоне екипа није доживјела неке веће промјене. Једино нас је напустио Боро Мишовић, који се послије годину дана вратио уз Белгију, гдје живи. Првом тиму прикључено је неколико играча из омладинског погона, што ће нам бити пракса и убудуће, односно на свим припремама - наставио је стратег прволигаша из Источног Сарајева.

Славија је први дио сезоне завршила на шестој позицији са 30 освојених бодова.

- Можда смо освојили и који бод више од планираног, али је најважније да смо испунили планиране циљеве за јесен. Сличне амбиције имамо и у наставку сезоне. Првенствени циљ је да останемо у горњем дијелу табеле, ако је могуће да се попнемо коју степеницу више, али да и даље радимо на афирмацији младих фудбалера, поготово оних којих су поникли у нашој омладинској школи. По броју освојених бодова у првих 17 кола далеко смо од самог врха, а још даље од дна и борбе за опстанак, тако да у наставак првенства улазимо прилично растерећени, што би могло да буде најава прилично успјешног прољећа. А онда на крају сезоне морамо да видимо шта и како даље, јер је можда баш то идуће првенство прилика да се укључимо у борбу за сам врх и повратак у премијерлигашко друштво - додао је на крају Регоје.

Фамос

Прву контролну утакмицу Славија би требало да одигра сутра са Фамосом из Храснице.

- Имамо послије договорене утакмице против два прволигаша ФБиХ, Младости из Добоја код Какња и Травника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана