Trenera Slavije Bojana Regoju nije zabrinuo neodigrani meč

Darko Pašagić
Trenera Slavije Bojana Regoju nije zabrinuo neodigrani meč

ISTOČNO SARAJEVO - Šef stručnog štaba Slavije Bojan Regoje nije puno zabrinut, iako su zbog loših vremenskih uslova i veoma teškog terena bili prinuđeni da odgode prvu kontrolnu utakmicu u kojoj je trebalo da igraju sa drugoligašem Romanijom.

Iako su se obje ekipe pojavile na terenu dogovoreno je da nema potrebe da se rizikuje neka povreda i da susret bude odgođen za neki drugi termin.

- Ne može se protiv prirode, a za utakmice ima vremena. Najvažnije je da smo u dosadašnjem dijelu priprema imali dovoljan broj treninga i da nastavljamo sa normalnim radom. Iako nam vrijeme ne ide na ruku, uspijevamo da treniramo na pomoćnom terenu sa vještačkom travom, koji je uglavnom očišćen, a ako je i to nemoguće, onda radimo u okolnim balonima - naglasio je Regoje.

Fudbaleri Slavije pripreme za nastavak sezone počeli su 16. januara.

- Prvih nekoliko dana obavili smo testiranja i ljekarske preglede, a sa onim pravim radom počeli smo 23. januara. U odnosu na prvi dio sezone ekipa nije doživjela neke veće promjene. Jedino nas je napustio Boro Mišović, koji se poslije godinu dana vratio uz Belgiju, gdje živi. Prvom timu priključeno je nekoliko igrača iz omladinskog pogona, što će nam biti praksa i ubuduće, odnosno na svim pripremama - nastavio je strateg prvoligaša iz Istočnog Sarajeva.

Slavija je prvi dio sezone završila na šestoj poziciji sa 30 osvojenih bodova.

- Možda smo osvojili i koji bod više od planiranog, ali je najvažnije da smo ispunili planirane ciljeve za jesen. Slične ambicije imamo i u nastavku sezone. Prvenstveni cilj je da ostanemo u gornjem dijelu tabele, ako je moguće da se popnemo koju stepenicu više, ali da i dalje radimo na afirmaciji mladih fudbalera, pogotovo onih kojih su ponikli u našoj omladinskoj školi. Po broju osvojenih bodova u prvih 17 kola daleko smo od samog vrha, a još dalje od dna i borbe za opstanak, tako da u nastavak prvenstva ulazimo prilično rasterećeni, što bi moglo da bude najava prilično uspješnog proljeća. A onda na kraju sezone moramo da vidimo šta i kako dalje, jer je možda baš to iduće prvenstvo prilika da se uključimo u borbu za sam vrh i povratak u premijerligaško društvo - dodao je na kraju Regoje.

Famos

Prvu kontrolnu utakmicu Slavija bi trebalo da odigra sutra sa Famosom iz Hrasnice.

- Imamo poslije dogovorene utakmice protiv dva prvoligaša FBiH, Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Travnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana