Тренер Борац м:тела незадовољан суђењем у Живиницама: Систем и савез не можемо мијењати

Душан Репија
Тренер Борац м:тела незадовољан суђењем у Живиницама: Систем и савез не можемо мијењати

Живинице - Рукометаши Борца м:тел доживјели су други пораз ове сезоне, јер је бољи био Коњух (20:19), а да више нема непоражених екипа побринули су се играчи Зрињског, који су помало изненађујуће савладали Извиђач у Љубушком са 31:25.

Коњух је имао предност у највећем дијелу меча, али је Борац успио да поведе са 18:17. Ипак, домаћи су постигли три гола у низу, „црвено-плави“ имали напад за изједначење, али су судије Дарко Џеба и Андреј Колобарић пропустили да досуде седмерац и црвени картон домаћем играчу који је практично нокаутирао Дејана Унчанина. Клупа гостију је протестовала, али узалуд.

- Дејан је лежао неколико минута на паркету. Не могу да схватим да нису видјели ударац. Али то је наша реалност, такав је систем, такав Савез и ту ништа не можемо да промијенимо. То је бацило мрљу на добру утакмицу. Не тврдим да бисмо дали гол и да на другој страни не би примили, јер је остало двадесетак секунди до краја, али би било поштено да смо имали прилику коју смо заслужили. Слично нам се десило и у Љубушком, али тако је како је - рекао је тренер Борца Бојан Унчанин.

Како се првенство захуктава, постаје све јасније да ће ова сезона бити једна од најнеизвјеснијих и да ће свака побједа у гостима практично вриједјети дупле бодове, а Зрињски је у Љубушком успио да надокнади пораз од Борца.

- Имали су све услове за игру, јер су судили Амар и Дино Коњичанин, најбоље судије у БиХ. И ми смо тражили да они суде када смо гостовали Извиђачу, али то се није десило. Очекује нас велика борба до краја и надам се повољном расплету - рекао је Унчанин.

Комшијски дерби између Слоге и Дервенте завршен је без побједника - 22:22. Дервента је водила у већем дијелу меча, али су домаћи на крају имали прилику да освоје сва три бода, јер су водили са 22:20. Босна из Високог је савладала Маглај са 25:16, док су синоћ играли сарајевска Босна и Горажде. Одгођена је утакмица Какањ - Вогошћа, а слободна је била Славија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана