Trener Borac m:tela nezadovoljan suđenjem u Živinicama: Sistem i savez ne možemo mijenjati

Dušan Repija
Trener Borac m:tela nezadovoljan suđenjem u Živinicama: Sistem i savez ne možemo mijenjati

Živinice - Rukometaši Borca m:tel doživjeli su drugi poraz ove sezone, jer je bolji bio Konjuh (20:19), a da više nema neporaženih ekipa pobrinuli su se igrači Zrinjskog, koji su pomalo iznenađujuće savladali Izviđač u Ljubuškom sa 31:25.

Konjuh je imao prednost u najvećem dijelu meča, ali je Borac uspio da povede sa 18:17. Ipak, domaći su postigli tri gola u nizu, „crveno-plavi“ imali napad za izjednačenje, ali su sudije Darko Džeba i Andrej Kolobarić propustili da dosude sedmerac i crveni karton domaćem igraču koji je praktično nokautirao Dejana Unčanina. Klupa gostiju je protestovala, ali uzalud.

- Dejan je ležao nekoliko minuta na parketu. Ne mogu da shvatim da nisu vidjeli udarac. Ali to je naša realnost, takav je sistem, takav Savez i tu ništa ne možemo da promijenimo. To je bacilo mrlju na dobru utakmicu. Ne tvrdim da bismo dali gol i da na drugoj strani ne bi primili, jer je ostalo dvadesetak sekundi do kraja, ali bi bilo pošteno da smo imali priliku koju smo zaslužili. Slično nam se desilo i u Ljubuškom, ali tako je kako je - rekao je trener Borca Bojan Unčanin.

Kako se prvenstvo zahuktava, postaje sve jasnije da će ova sezona biti jedna od najneizvjesnijih i da će svaka pobjeda u gostima praktično vrijedjeti duple bodove, a Zrinjski je u Ljubuškom uspio da nadoknadi poraz od Borca.

- Imali su sve uslove za igru, jer su sudili Amar i Dino Konjičanin, najbolje sudije u BiH. I mi smo tražili da oni sude kada smo gostovali Izviđaču, ali to se nije desilo. Očekuje nas velika borba do kraja i nadam se povoljnom raspletu - rekao je Unčanin.

Komšijski derbi između Sloge i Dervente završen je bez pobjednika - 22:22. Derventa je vodila u većem dijelu meča, ali su domaći na kraju imali priliku da osvoje sva tri boda, jer su vodili sa 22:20. Bosna iz Visokog je savladala Maglaj sa 25:16, dok su sinoć igrali sarajevska Bosna i Goražde. Odgođena je utakmica Kakanj - Vogošća, a slobodna je bila Slavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana