Тијана Бошковић се дружила са младим спортистима у Требињу

GS
Foto: Srna

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић посјетила је данас у Требињу учеснике Европског отвореног школског првенства у одбојци, њих око 250 учесника из шест земаља Европе.

Бошковићева каже да је задовољна чињеницом да је Требиње домаћин оваквог великог такмичења, да се оваква слика шаље широм Европе, додајући да се у Херцеговини осјећа сјајно, као и увијек.

"Срце ми је пуно кад видим овако велики број ђака и спортиста, надам се да ћемо опет имати прилику да се видимо", рекла је Бошковићева.

Она је додала да то говори о томе да не треба бринути за будућност одбојке, те спортистима поручила да уживају у спорту и дружењу.

"Сигурна сам да су ових дана стекли велики број пријатеља и уживали у гостопримству у Херцеговини", рекла је Бошковићева, преноси Срна.

Она је додала да ће слободно вријеме у наредном периоду искористити да одмори са својом породицом и пријатељима у родној Билећи, након чега је очекују репрезентативне обавезе.

Бошковићева је истакла да јој је драго да је женски одбојкашки клуб "Гацко" освојио титулу првака БиХ, наводећи да није изненађена тиме, јер Гацко има велику одбојкашку традицију.

Одбојкашки тренер Зоран Видаковић, који је био први тренер Тијане Бошковић, рекао је новинарима да он сада има трему кад стоји поред најбоље одбојкашице свијета.

Видаковић је подсјетио на почетке Тијане Бошковић у одбојци у родној Билећи, наводећи да је Бошковићева најприје тренирала карате.

"Прешла је на одбојку, одмах се видјело да је она таленат, али да има и икс фактор који је битан да би се било на овом мјесту", рекао је Видаковић, истакавши да је и сестра Тијане Бошковић - Дајана Бошковић такође свјетска класа у одбојци.

У Требињу се одржава Европско отворено школско првенство у одбојци које је окупило око 250 учесника из шест земаља Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана