Тепић: Извиђач изазов сезоне

Дарко Драгичевић
Тепић: Извиђач изазов сезоне

ТРЕБИЊЕ - Пред рукометашима Леотара је испит сезоне! Требињци у наредном, 19. колу првенства БиХ гостују у Љубушком, гдје ће им ривал бити актуелни шампион и лидер екипа Извиђача.

Биће ово дуел екипа које су у најбољој форми на старту прољећног дијела шампионата. Леотар и Извиђач имају максималан учинак како у првенству, тако и у Купу БиХ. У првом дуелу ове сезоне у Требињу Леотар је славио 25:24 и нанио једини пораз шампиону. Бек Божо Тепић свјестан је искушења која очекују његову екипу на овом гостовању.

- Очекује нас тешко гостовање код лидера и шампиона БиХ. Они су ушли у други дио сезоне сјајно, без пораза су као и ми. Сигурно је да ће обје екипе жељети да наставе побједнички низ, тако да очекујем сјајан дерби и велику борбу - истакао је Тепић.

Требињци су такође одлично отворили нову годину. Побједе у првенству су их довеле близу мјеста које води у Европу, а били су успјешни и у Купу БиХ. На старту прољећног дијела сезоне у тиму Извиђача бриљира Ивано Павловић. Голови, асистенције, дјелује да је незаустављив.

- Улазимо у меч са пуно оптимизма јер је лига веома уједначена и свако сваког може да добије. Спремамо се за овај дуел. Знамо да Извиђач воли да игра брзо, да кажњава грешке ривала брзим контрама и на то треба да обратимо пажњу и смањимо ту могућност. Сигурно да је Ивано мотор ове екипе, али такође не треба заборавити ни остале играче. Има Извиђач квалитетну екипу, квалитетне рукометаше попут Одака, Ћешке, Бубала који могу постићи по 10 голова и који исто тако могу повући када је потребно - додао је Тепић.

Након изузетно напорне јесени, гдје практично нису имали када да се одморе, Требињци сад имају мање мечева и више времена да се спреме за дуеле.

- Сигурно да нам значи пуно то што имамо довољно времена за одмор и припрему мечева. У јесењем дијелу сезоне смо због Европе и згуснутог распореда изгубили неке бодове, али сад је ситуација пуно боља. Много је лакше кад играте утакмице на седам дана и имате времена да се физички и психички одморите. Уз то, освјежили смо екипу новим играчима и дјелује то заиста добро - поручио је Тепић.

Парови

Рукометаши Борца гостоваће у овом колу у Горажду код екипе која се бори за опстанак у првенству БиХ. Парови 19. кола Премијер лиге БиХ: субота: Коњух - Вогошћа (19 часова), Извиђач - Леотар (19), Маглај - Криваја (19.30), Слобода - Херцеговина (20), Горажде - Борац (20), Чапљина - Грачаница (20). У овом колу слободна је добојска Слога.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана