Tepić: Izviđač izazov sezone

Darko Dragičević
Tepić: Izviđač izazov sezone

TREBINjE - Pred rukometašima Leotara je ispit sezone! Trebinjci u narednom, 19. kolu prvenstva BiH gostuju u Ljubuškom, gdje će im rival biti aktuelni šampion i lider ekipa Izviđača.

Biće ovo duel ekipa koje su u najboljoj formi na startu proljećnog dijela šampionata. Leotar i Izviđač imaju maksimalan učinak kako u prvenstvu, tako i u Kupu BiH. U prvom duelu ove sezone u Trebinju Leotar je slavio 25:24 i nanio jedini poraz šampionu. Bek Božo Tepić svjestan je iskušenja koja očekuju njegovu ekipu na ovom gostovanju.

- Očekuje nas teško gostovanje kod lidera i šampiona BiH. Oni su ušli u drugi dio sezone sjajno, bez poraza su kao i mi. Sigurno je da će obje ekipe željeti da nastave pobjednički niz, tako da očekujem sjajan derbi i veliku borbu - istakao je Tepić.

Trebinjci su takođe odlično otvorili novu godinu. Pobjede u prvenstvu su ih dovele blizu mjesta koje vodi u Evropu, a bili su uspješni i u Kupu BiH. Na startu proljećnog dijela sezone u timu Izviđača briljira Ivano Pavlović. Golovi, asistencije, djeluje da je nezaustavljiv.

- Ulazimo u meč sa puno optimizma jer je liga veoma ujednačena i svako svakog može da dobije. Spremamo se za ovaj duel. Znamo da Izviđač voli da igra brzo, da kažnjava greške rivala brzim kontrama i na to treba da obratimo pažnju i smanjimo tu mogućnost. Sigurno da je Ivano motor ove ekipe, ali takođe ne treba zaboraviti ni ostale igrače. Ima Izviđač kvalitetnu ekipu, kvalitetne rukometaše poput Odaka, Ćeške, Bubala koji mogu postići po 10 golova i koji isto tako mogu povući kada je potrebno - dodao je Tepić.

Nakon izuzetno naporne jeseni, gdje praktično nisu imali kada da se odmore, Trebinjci sad imaju manje mečeva i više vremena da se spreme za duele.

- Sigurno da nam znači puno to što imamo dovoljno vremena za odmor i pripremu mečeva. U jesenjem dijelu sezone smo zbog Evrope i zgusnutog rasporeda izgubili neke bodove, ali sad je situacija puno bolja. Mnogo je lakše kad igrate utakmice na sedam dana i imate vremena da se fizički i psihički odmorite. Uz to, osvježili smo ekipu novim igračima i djeluje to zaista dobro - poručio je Tepić.

Parovi

Rukometaši Borca gostovaće u ovom kolu u Goraždu kod ekipe koja se bori za opstanak u prvenstvu BiH. Parovi 19. kola Premijer lige BiH: subota: Konjuh - Vogošća (19 časova), Izviđač - Leotar (19), Maglaj - Krivaja (19.30), Sloboda - Hercegovina (20), Goražde - Borac (20), Čapljina - Gračanica (20). U ovom kolu slobodna je dobojska Sloga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana