Све похвале за организацију ватерполо квалификација: Требиње сјајан домаћин

Г.С.
Све похвале за организацију ватерполо квалификација: Требиње сјајан домаћин

ТРЕБИЊЕ - Ватерполо репрезентација БиХ У-19 освојила је треће мјесто на квалификационом турниру групе А који је игран у олимпијском базену у Требињу.

Тренер репрезентације Стеван Нонковић био је поносан на момке.

- Показали су вољу и жељу и то је путоказ за будућност свима у Ватерполо савезу БиХ.  Кад сам почео у фебруару да радим, мислио сам хоћемо ли дати бар један гол, а дошли смо у ситуацију да имамо двије побједе над репрезентацијама које су далеко познатије у ватерполу. Мени је битно да су се момци показали као прави спортисти и да је почетак приче која ће живјети. Ово је за нас велика школа, а све похвале за Требиње. Били су сјајни домаћини и хвала им на томе. Градоначелник, радници ЈУ “Базени”, сви су били ту и све репрезентације су презадовољне  - рекао је Нонковић.

Посебан мотив имао је Гојко Јанковић који је играо у свом граду.

- Из утакмице против Француске можемо да извучемо доста ствари. Резултат јесте превисок, али мислим да треба да будемо поносни што смо играли са њима. Они су далеко спремнији физички и уигранији су и кондиционо су спремнији. Задовољан сам са двије побједе - рекао је Јанковић. БиХ је побиједила Финску 20:10,  Велику Британију  12:9, а поражена је од Чешке са 6:10 и Француске  4:19. Управо су се Француска и Чешка пласирале на Европско првенство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана