Sve pohvale za organizaciju vaterpolo kvalifikacija: Trebinje sjajan domaćin

G.S.
Sve pohvale za organizaciju vaterpolo kvalifikacija: Trebinje sjajan domaćin

TREBINjE - Vaterpolo reprezentacija BiH U-19 osvojila je treće mjesto na kvalifikacionom turniru grupe A koji je igran u olimpijskom bazenu u Trebinju.

Trener reprezentacije Stevan Nonković bio je ponosan na momke.

- Pokazali su volju i želju i to je putokaz za budućnost svima u Vaterpolo savezu BiH.  Kad sam počeo u februaru da radim, mislio sam hoćemo li dati bar jedan gol, a došli smo u situaciju da imamo dvije pobjede nad reprezentacijama koje su daleko poznatije u vaterpolu. Meni je bitno da su se momci pokazali kao pravi sportisti i da je početak priče koja će živjeti. Ovo je za nas velika škola, a sve pohvale za Trebinje. Bili su sjajni domaćini i hvala im na tome. Gradonačelnik, radnici JU “Bazeni”, svi su bili tu i sve reprezentacije su prezadovoljne  - rekao je Nonković.

Poseban motiv imao je Gojko Janković koji je igrao u svom gradu.

- Iz utakmice protiv Francuske možemo da izvučemo dosta stvari. Rezultat jeste previsok, ali mislim da treba da budemo ponosni što smo igrali sa njima. Oni su daleko spremniji fizički i uigraniji su i kondiciono su spremniji. Zadovoljan sam sa dvije pobjede - rekao je Janković. BiH je pobijedila Finsku 20:10,  Veliku Britaniju  12:9, a poražena je od Češke sa 6:10 i Francuske  4:19. Upravo su se Francuska i Češka plasirale na Evropsko prvenstvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana