Сушић остаје селектор репрезентације БиХ

Г.С.
Сушић остаје селектор репрезентације БиХ

Сарајево - Селектор фудбалске репрезентације БиХ Сафет Сушић и даље ће остати на тој функцији, потврдио је Извршни одбор ФС БиХ на ванредној сједници која је одржана у петак.

Сушићу се столица опасно љуљала након лошег старта у квалификацијама за Европско првенство 2015. године, када је БиХ на домаћем терену доживјела пораз од Кипра резултатом 1:2. Сједница ИО трајала је готово четири часа, а Сушић је добио повјерење иако нису сви чланови фудбалске владе били за његов останак. Њима је било потребно 12 гласова за смјену, али их нису успјели сакупити. Популарни Папе је са  репрезентацијом БиХ остварио историјски успјех, изборивши наступ на Свјетском првенству у Бразилу овог љета, гдје су остварили једну побједу и два пораза. Као замјена за Сушића спомињани су Душан Бајевић, Фарук Хаџибегић, Блаж Слишковић, Сергеј Барбарез, па чак и Роберт Просинечки.

Њему је наводно дат рок до понедјељка, када мора објавити списак играча на које рачуна у наредном квалификационом мечу против против Велса у гостима и Белгије на домаћем терену.

- Остајем селектор репрезентације БиХ и није разговарано о мом одласку. Закључак сједнице је да смо лоше почели ове квалификације, али и да имамо још утакмица, као и да ништа није изгубљено. Очекује нас много мечева, у игри је велики број бодова, чак 27. Ситуација није алармантна. Требамо се добро припремити за наредне двије утакмице и вратити изгубљене бодове - изјавио је Сушић.

Огњен врањеш

Велику буру у мечу против Кипра Сушић је изазвао изостављањем Огњена Врањеша из стартних 11, иако је био најављен.

- О упућивању позива Семиру Штилићу за сада не размишљам. За Ервина Зукановића сам већ рекао да прво мора бити стандардан у својој екипи како би се вратио у репрезентацију, док Огњен Врањеш добија позив у репрезентацију на основу неких ранијих заслуга, иако је тренутно и он без клуба - изјавио је Сушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана