Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH

G.S.
Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH

Sarajevo - Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić i dalje će ostati na toj funkciji, potvrdio je Izvršni odbor FS BiH na vanrednoj sjednici koja je održana u petak.

Sušiću se stolica opasno ljuljala nakon lošeg starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine, kada je BiH na domaćem terenu doživjela poraz od Kipra rezultatom 1:2. Sjednica IO trajala je gotovo četiri časa, a Sušić je dobio povjerenje iako nisu svi članovi fudbalske vlade bili za njegov ostanak. Njima je bilo potrebno 12 glasova za smjenu, ali ih nisu uspjeli sakupiti. Popularni Pape je sa  reprezentacijom BiH ostvario istorijski uspjeh, izborivši nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ovog ljeta, gdje su ostvarili jednu pobjedu i dva poraza. Kao zamjena za Sušića spominjani su Dušan Bajević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković, Sergej Barbarez, pa čak i Robert Prosinečki.

Njemu je navodno dat rok do ponedjeljka, kada mora objaviti spisak igrača na koje računa u narednom kvalifikacionom meču protiv protiv Velsa u gostima i Belgije na domaćem terenu.

- Ostajem selektor reprezentacije BiH i nije razgovarano o mom odlasku. Zaključak sjednice je da smo loše počeli ove kvalifikacije, ali i da imamo još utakmica, kao i da ništa nije izgubljeno. Očekuje nas mnogo mečeva, u igri je veliki broj bodova, čak 27. Situacija nije alarmantna. Trebamo se dobro pripremiti za naredne dvije utakmice i vratiti izgubljene bodove - izjavio je Sušić.

Ognjen vranješ

Veliku buru u meču protiv Kipra Sušić je izazvao izostavljanjem Ognjena Vranješa iz startnih 11, iako je bio najavljen.

- O upućivanju poziva Semiru Štiliću za sada ne razmišljam. Za Ervina Zukanovića sam već rekao da prvo mora biti standardan u svojoj ekipi kako bi se vratio u reprezentaciju, dok Ognjen Vranješ dobija poziv u reprezentaciju na osnovu nekih ranijih zasluga, iako je trenutno i on bez kluba - izjavio je Sušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana