Суперлига Србије наставља се 30. маја: Звезда на “Бањици” овјерава титулу

Срна
Суперлига Србије наставља се 30. маја: Звезда на “Бањици” овјерава титулу

БЕОГРАД - Суперлига Србије биће настављена 30. маја, али ће бити одиграна само још четири кола, без плеј-офа и плеј-аута односно додатних седам мечева. То значи да је Црвеној звезди потребан тријумф на “Бањици” како би обезбиједила још једну шампионску титулу.

Одлучио је ово Извршни одбор Фудбалског савеза Србије у складу са жељом већине клубова, међу којима нису били “вјечити” ривали. Они су се залагали да буде одиграно свих 11 кола, али су били у мањини. Тако ће “црвено-бијели” имати прилику да већ против Рада овјере 31. круну. Тим Дејана Станковића послије 26 одиграних кола има 11 бодова вишка у односу на највећег ривала и “тројка” на “Бањици” дефинитивно би означила крај шампионске трке. Нова титула неће бити слатка као да је изборена послије свих планираних кола, а неће бити ни незаборавне прославе јер ће све преостале утакмице бити одигране без присуства публике. Већина екипа је са тренинзима почела у понедјељак, тако да ће до прве утакмице, послије паузе због пандемије вируса корона, имати скоро четири седмице за припреме.

Фудбалски савез Србије разматрао је и одлуку да ове сезоне не буде испадања и да Суперлига од сљедеће сезоне броји 18 клубова, међутим о овом приједлогу разматраће се и на наредној сједници. Уколико ипак буде усвојен приједлог, идућа сезона играће се без плеј-офа и плеј-аута, са двокружним системом у којем ће бити одиграна 34 кола.

Што се тиче Купа Србије, ту промјена неће бити. Играће се сва три преостала круга, с тим што се од ове сезоне и полуфинале игра на једну утакмицу, а та одлука је донијета прије почетка сезоне. Финале Купа Србије играће се 24. јуна и то ће бити посљедња утакмица у сезони, а у конкуренцији за овај трофеј остали су још Радник, Инђија, Чукарички, Црвена звезда, Војводина, Младост и бранилац трофеја Партизан.

“Црно-бијели” тестирани

Фудбалери Партизана тестирани су у СЦ Телеоптик на вирус корона. Осим тога, урађени су и уобичајени тестови, на основу којих ће стручни штаб направити индивидуалан план тренинга за играче, након што су скоро два мјесеца били ван тренажног процеса. Такође, тестирани су и чланови стручног штаба, као и запослени у клубу који су у свакодневном контакту са играчима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана