Страшан пад ски скакача у Њемачкој

GS
Foto: Printscreen

Јапански ски скакач Наоки Накамура је први пао приликом скока ове сезоне, али срећом посљедице нису озбиљне.

Ужасне сцене виђене су у Клигенталу на старту трећег скакачког викенда сезоне. Са скакаонице високе 140 метара пао је јапански такмичар Наоку Накамара. Залет му није био добар, доскочио је на 103,5 метара што му свакако не би било довољно за пласман у званични дио такмичења, а онда је лупио о земљу.

Јапанац је наравно завршио као посљедњи међу девет такмичара који се нису пласирали у борбу за бодове која је на програму у суботу, али иако није добро доскочио и иако је лупио у пуној брзини о снијег срећом је све било у реду са 27-годишњим Јапанцем. Не скаче Накамура добро ове сезоне и још нема бодове, а у каријери има само један подијум индивудуално и два тимски.

Јапанци ни овдје нису могли да се похвале неким сјајним резултатима, али ће имати прилику да се поправе у суботу пошто су у главни дио такмичења прошла браћа Кобајаши Рјоју и Џуниширо, Рен Никаидо, а Томофури Наито је са 49. мјеста за длаку прошао даље. Погледајте како је изгледао пад Наокија Накаруре: 

Званични рекорд Клигентала који од 2. фебруара 2011. године замало је пао пошто је најбољи у квалификацијама са Рјоју Кобајаши са 145,5 метара, док је Форфанг био за пола метра краћи. До сада ове сезоне доминира Штефан Крафт, пошто је успио да побиједи на прва четири такмичења, по два пута у финској Руки и норвешком Лилехамеру, чиме је достигао рекорд Јанеа Ахонена. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана