Strašan pad ski skakača u Njemačkoj

GS
Foto: Printscreen

Japanski ski skakač Naoki Nakamura je prvi pao prilikom skoka ove sezone, ali srećom posljedice nisu ozbiljne.

Užasne scene viđene su u Kligentalu na startu trećeg skakačkog vikenda sezone. Sa skakaonice visoke 140 metara pao je japanski takmičar Naoku Nakamara. Zalet mu nije bio dobar, doskočio je na 103,5 metara što mu svakako ne bi bilo dovoljno za plasman u zvanični dio takmičenja, a onda je lupio o zemlju.

Japanac je naravno završio kao posljednji među devet takmičara koji se nisu plasirali u borbu za bodove koja je na programu u subotu, ali iako nije dobro doskočio i iako je lupio u punoj brzini o snijeg srećom je sve bilo u redu sa 27-godišnjim Japancem. Ne skače Nakamura dobro ove sezone i još nema bodove, a u karijeri ima samo jedan podijum indivudualno i dva timski.

Japanci ni ovdje nisu mogli da se pohvale nekim sjajnim rezultatima, ali će imati priliku da se poprave u subotu pošto su u glavni dio takmičenja prošla braća Kobajaši Rjoju i Džuniširo, Ren Nikaido, a Tomofuri Naito je sa 49. mjesta za dlaku prošao dalje. Pogledajte kako je izgledao pad Naokija Nakarure: 

Zvanični rekord Kligentala koji od 2. februara 2011. godine zamalo je pao pošto je najbolji u kvalifikacijama sa Rjoju Kobajaši sa 145,5 metara, dok je Forfang bio za pola metra kraći. Do sada ove sezone dominira Štefan Kraft, pošto je uspio da pobijedi na prva četiri takmičenja, po dva puta u finskoj Ruki i norveškom Lilehameru, čime je dostigao rekord Janea Ahonena. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana