Српски клубови у европским квалификацијама без припрема

ГС
Српски клубови у европским квалификацијама без припрема

Када и по ком моделу ће се наставити Суперлига Србије знаће се сутра после седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, али ако се изгласа предлог клубова са врха табеле играће се и плеј-оф и плеј-аут, што би значило још 11 мечева.

 

До краја основног дела такмичења је остало још само четири кола и једна од опција је да се после тога сезона званично заврши без играња плеј-офа и плеј-аута, што је још додатних седам кола. Већина клубова са врха табеле попут Црвене звезде, Партизана, Радничког из Ниша и Чукаричког се залажу за ту опцију која је и правно најрегуларнија.

Међутим, у том случају би се сезона завршила између 15. и 20. јула. Шта би то значило? Да клубови који играју квалификације за европска такмичења неће имати времена ни за нормалан одмор нити за припреме.

Црвена звезда која почиње квалификације за Лигу шампиона од другог кола, што би значило од 11. августа, а Партизан за Лигу Европе само дан касније.

Остала два клуба српска клуба квалификације за ЛЕ почињу од првог кола, дакле још раније, крајем јула, што би значило да би имали највише недељу дана за одмор и припреме после завршетка домаћег такмичења.

Уз то преостала су још три меча Купа Србије која треба да буду одиграна.

Остаје да видимо шта ће челници српског фудбала сутра изгласати...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана