Спортски центар “Борик” обиљежава 50. рођендан: Поставка за златни јубилеј

Дарко Драгичевић
Спортски центар “Борик” обиљежава 50. рођендан: Поставка за златни јубилеј

БАЊАЛУКА - Спортски центар “Борик” ове године прославља златни јубилеј, 50 година успјешног постојања. За то вријеме у њему су освајане бројне европске и друге титуле, одржане бројне манифестације и концерти.

Управа Спортског центра “Борик” низом манифестација обиљежиће јубилеј. Тако је на дан свечаног отварања дворане 20. априла свечано отворена изложба у Музеју спорта посвећена управо вриједном јубилеју. Планирана је и свечана академија, као и публикација, а већ је представљен и лого прославе који носе екипе током мечева.

- Уназад неколико година спомињемо овај важан датум и причамо о њему, а наша је жеља да цијелу годину прославимо на значајан начин, како доликује “Борику” и спортистима. Значајан датум обиљежавамо отварањем десете, јубиларне изложбе у Музеју спорта која је и названа  “50 година дворане 'Борик'“.

Драго нам је што су ту спортисти који су прославили дворану.

Емоције свакако раде и лично сам поносан што смо у овом периоду у дворани “Борик” и што ћемо са нашим спортистима обиљежити значајан јубилеј како за саму дворану тако и за спортисте, град Бањалуку, Републику Српску, али и бившу Југославију - истакао је директор Ненад Талић.

Један од спортиста који је своје звјездане тренутке доживио у “Борику” је и Драженко Нинић. Он је управо 20. априла освојио титулу шампиона Европе под сводовима храма спорта.

- Прије 22 године, 10. априла постао сам професионални првак Европе. Бенеш је постао 17. маја 1979, ја сам други коме је то пошло за руком, тако да ме вежу предивне успомене за “Борик” и овај датум, а имам још једну успомену, јер је мој син Марко проходао у дворани “Борик”. Иде мојим стопама и мислим да ће постићи и ако бог да боље резултате од мене. На данашњи дан 2003. бранио сам титулу европског првака и успио сам.

Одбранила је Бањалука против читаве Европе и онда су ме преплавиле емоције - присјећа се Нинић.

Поводом обиљежавања пет деценија СД “Борик” управа је приредила изложбу коју ће заинтересовани посјетиоци моћи погледати до краја године.

Рукометаши

Дворана је највише изграђена због рукометаша Борца који су у њој освојили титулу шампиона Европе. Управо су они одиграли и први меч.

- Дворана “Борик” јесте симбол Бањалуке, спорта и објекат у којем је наш клуб освајао највеће трофеје. Због тога нам сваки улазак у њу буди емоцију и оживљава сјећање на легенде које су овдје наступале - рекао је Дамир Хасановић, спортски директор РК Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана