Sportski centar “Borik” obilježava 50. rođendan: Postavka za zlatni jubilej

Darko Dragičević
Sportski centar “Borik” obilježava 50. rođendan: Postavka za zlatni jubilej

BANjALUKA - Sportski centar “Borik” ove godine proslavlja zlatni jubilej, 50 godina uspješnog postojanja. Za to vrijeme u njemu su osvajane brojne evropske i druge titule, održane brojne manifestacije i koncerti.

Uprava Sportskog centra “Borik” nizom manifestacija obilježiće jubilej. Tako je na dan svečanog otvaranja dvorane 20. aprila svečano otvorena izložba u Muzeju sporta posvećena upravo vrijednom jubileju. Planirana je i svečana akademija, kao i publikacija, a već je predstavljen i logo proslave koji nose ekipe tokom mečeva.

- Unazad nekoliko godina spominjemo ovaj važan datum i pričamo o njemu, a naša je želja da cijelu godinu proslavimo na značajan način, kako dolikuje “Boriku” i sportistima. Značajan datum obilježavamo otvaranjem desete, jubilarne izložbe u Muzeju sporta koja je i nazvana  “50 godina dvorane 'Borik'“.

Drago nam je što su tu sportisti koji su proslavili dvoranu.

Emocije svakako rade i lično sam ponosan što smo u ovom periodu u dvorani “Borik” i što ćemo sa našim sportistima obilježiti značajan jubilej kako za samu dvoranu tako i za sportiste, grad Banjaluku, Republiku Srpsku, ali i bivšu Jugoslaviju - istakao je direktor Nenad Talić.

Jedan od sportista koji je svoje zvjezdane trenutke doživio u “Boriku” je i Draženko Ninić. On je upravo 20. aprila osvojio titulu šampiona Evrope pod svodovima hrama sporta.

- Prije 22 godine, 10. aprila postao sam profesionalni prvak Evrope. Beneš je postao 17. maja 1979, ja sam drugi kome je to pošlo za rukom, tako da me vežu predivne uspomene za “Borik” i ovaj datum, a imam još jednu uspomenu, jer je moj sin Marko prohodao u dvorani “Borik”. Ide mojim stopama i mislim da će postići i ako bog da bolje rezultate od mene. Na današnji dan 2003. branio sam titulu evropskog prvaka i uspio sam.

Odbranila je Banjaluka protiv čitave Evrope i onda su me preplavile emocije - prisjeća se Ninić.

Povodom obilježavanja pet decenija SD “Borik” uprava je priredila izložbu koju će zainteresovani posjetioci moći pogledati do kraja godine.

Rukometaši

Dvorana je najviše izgrađena zbog rukometaša Borca koji su u njoj osvojili titulu šampiona Evrope. Upravo su oni odigrali i prvi meč.

- Dvorana “Borik” jeste simbol Banjaluke, sporta i objekat u kojem je naš klub osvajao najveće trofeje. Zbog toga nam svaki ulazak u nju budi emociju i oživljava sjećanje na legende koje su ovdje nastupale - rekao je Damir Hasanović, sportski direktor RK Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana