Соколови још без управе

Горан Андрић
Соколови још без управе

Источно Сарајево - Фудбалери Славије са десетак дана кашњења започели су припреме за нову сезону, а разлози за то су тешка материјална ситуација и оставке челних људи у клубу.

Стратег Славије Драган Радовић планирао је да први дио припрема његови изабраници одраде на теренима у Источном Сарајеву, а потом ће 10. јула пут Аустрије.

- Ситуација није сјајна, али у наредним данима биће познат играчки кадар којим располажем. Фудбалери су добили план и програм који су морали одрадити до поновног окупљања, а колико су спремни, видјећу у наредним данима. На припреме у Аустрију водићу само оне играче који имају уговором ријешен статус у Славији - истакао је Радовић.

Према најавама предсједника радне групе Љубише Ћосића, премијерлигаш из Источног Сарајева би требало да добије нову управу по повратку из Аустрије.

- Играчи ће до поласка у Аустрију добити дио дуговања и све оно што је неопходно за пут. Потрудићемо се да до њиховог повратка ријешимо и остале проблеме, а ту, прије свега, мислим на руководство клуба - поручио је Ћосић.

У клубу нико није желио да говори о амбицијама за предстојећу сезону, јер су тек почеле припреме.

- О првенственим очекивањима могу говорити када завршим припреме, јер тада ће бити искристалисана слика у вези са играчима којим располажем и са ситуацијом у клубу - додао је Радовић.

Играчи

На почетку припрема стратег "соколова" може рачунати на 23 играча. То су: голмани Милош Кубура, Младен Лучић, те фудбалери: Младен Лемез, Недим Оглечевац, Игор Радовановић, Ведад Шабановић, Игор Ламбулић, Горан Поповић, Един Дудо, Саша Радовановић, Немања Продановић, Милош Гиговић, Емир Хоџурда, Тони Перван, Никола Радовић и Амир Османковић. На пробу су стигли Марко Петровић (Слобода, Ужице), Махир Амовић (Рудар, Какањ) и Анел Салковић (Дечић), а првом тиму су прикључени и јуниори Александар Пушара, Иван Глуховић, Мемед Чалија и Армин Смјечанин. До крај седмице екипи ће се прикључити Душко Радосављевић, Жарко Караматић, Филип Осман те појачање из Приједора Немања Вејновић. Славију су напустили: Милан Петошевић, Предраг Петошевић, Дарко Митровић, Махир Карић, Љубиша Берјан и Денис Чомор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана