Sokolovi još bez uprave

Goran Andrić
Sokolovi još bez uprave

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije sa desetak dana kašnjenja započeli su pripreme za novu sezonu, a razlozi za to su teška materijalna situacija i ostavke čelnih ljudi u klubu.

Strateg Slavije Dragan Radović planirao je da prvi dio priprema njegovi izabranici odrade na terenima u Istočnom Sarajevu, a potom će 10. jula put Austrije.

- Situacija nije sjajna, ali u narednim danima biće poznat igrački kadar kojim raspolažem. Fudbaleri su dobili plan i program koji su morali odraditi do ponovnog okupljanja, a koliko su spremni, vidjeću u narednim danima. Na pripreme u Austriju vodiću samo one igrače koji imaju ugovorom riješen status u Slaviji - istakao je Radović.

Prema najavama predsjednika radne grupe Ljubiše Ćosića, premijerligaš iz Istočnog Sarajeva bi trebalo da dobije novu upravu po povratku iz Austrije.

- Igrači će do polaska u Austriju dobiti dio dugovanja i sve ono što je neophodno za put. Potrudićemo se da do njihovog povratka riješimo i ostale probleme, a tu, prije svega, mislim na rukovodstvo kluba - poručio je Ćosić.

U klubu niko nije želio da govori o ambicijama za predstojeću sezonu, jer su tek počele pripreme.

- O prvenstvenim očekivanjima mogu govoriti kada završim pripreme, jer tada će biti iskristalisana slika u vezi sa igračima kojim raspolažem i sa situacijom u klubu - dodao je Radović.

Igrači

Na početku priprema strateg "sokolova" može računati na 23 igrača. To su: golmani Miloš Kubura, Mladen Lučić, te fudbaleri: Mladen Lemez, Nedim Oglečevac, Igor Radovanović, Vedad Šabanović, Igor Lambulić, Goran Popović, Edin Dudo, Saša Radovanović, Nemanja Prodanović, Miloš Gigović, Emir Hodžurda, Toni Pervan, Nikola Radović i Amir Osmanković. Na probu su stigli Marko Petrović (Sloboda, Užice), Mahir Amović (Rudar, Kakanj) i Anel Salković (Dečić), a prvom timu su priključeni i juniori Aleksandar Pušara, Ivan Gluhović, Memed Čalija i Armin Smječanin. Do kraj sedmice ekipi će se priključiti Duško Radosavljević, Žarko Karamatić, Filip Osman te pojačanje iz Prijedora Nemanja Vejnović. Slaviju su napustili: Milan Petošević, Predrag Petošević, Darko Mitrović, Mahir Karić, Ljubiša Berjan i Denis Čomor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana