Слађан Суботић није више члан Борца, ево шта ће памтити из Бањалуке

Дарко Драгичевић
Слађан Суботић није више члан Борца, ево шта ће памтити из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Вријеме је за растанак! Након седам успјешних сезона голман Слађан Суботић неће више бити члан бањалучког Борца.

Растанак је свакако тешко пао одличном чувару мреже који је са Борцем прошао најљепше тренутке у каријери.

Суботић је дефинитивно својим понашањем и одбранама оставио дубок траг у клубу.

У клубу је сарађивао са сјајним голманима. Био је у тандему са Бојаном Љубишићем, Мариом Блажевићем, Небојшом Граховцем, учио од њих, али и сам је био ментор младима.

- Жао ми је што идем из Бањалуке. У Борцу сам провео седам сјајних година, ту сам пуно напредовао. Овај клуб ме васпитао не само као рукометаша већ и као човјека. Памтићу, наравно, само лијепе тренутке, а, срећом, било их је доста. Стекао сам пријатеље за читав живот. Захваљујем људима са којима сам сарађивао у клубу, а посебно бих издвојио тренере Мирка Микића и Бојана Љубишића, који су ми пуно помогли и унаприједили моју каријеру. Са свима сам имао веома добру сарадњу, а са њима посебно – истакао је Суботић.

Пред њим је ново доказивање и први инострани ангажман. Наиме, своју каријеру ће наставити ван граница БиХ.

- Одлазим у Француску. Потписао сам за клуб који се зове Дро. Жеља ми је била да се тестирам ван граница БиХ. Ово ми је први инострани ангажман, тако да ћу имати мотив да се покажем у што бољем свјетлу. Спреман сам за нова искушења и желим да се докажем и у овом такмичењу -поручио је голман.

Суботић се добро упознао са новим клубом.

- Дро је клуб који се налази у околини Париза. Мањи је градић, али имају заиста веома добре услове за рад. Екипа су која је изборила пласман у другу лигу Француске прошлесезоне. Међутим, јавили су ми скоро да су одустали од такмичења у вишем рангу и да су одлучили да и наредне године играју исти ранг. За мене ће то свакако бити нови изазов да видим како ћу се снаћи у новој земљи и такмичењу. Немам страха, само мотив да се докажем и ван граница БиХ јер вјерујем у своје могућности - додао је на крају Слађан.

Трофеји

Голман Слађан Суботић је за седам година у Бањалуци освојио укупно девет тимских трофеја. С бањалучким тимом је освојио двије титуле шампиона БиХ, те четири Купа Републике Српске и три Купа БиХ. Био је проглашен и за најбољег голмана на Свесрпском купу 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана