Slađan Subotić nije više član Borca, evo šta će pamtiti iz Banjaluke

Darko Dragičević
Slađan Subotić nije više član Borca, evo šta će pamtiti iz Banjaluke

BANjALUKA - Vrijeme je za rastanak! Nakon sedam uspješnih sezona golman Slađan Subotić neće više biti član banjalučkog Borca.

Rastanak je svakako teško pao odličnom čuvaru mreže koji je sa Borcem prošao najljepše trenutke u karijeri.

Subotić je definitivno svojim ponašanjem i odbranama ostavio dubok trag u klubu.

U klubu je sarađivao sa sjajnim golmanima. Bio je u tandemu sa Bojanom Ljubišićem, Mariom Blaževićem, Nebojšom Grahovcem, učio od njih, ali i sam je bio mentor mladima.

- Žao mi je što idem iz Banjaluke. U Borcu sam proveo sedam sjajnih godina, tu sam puno napredovao. Ovaj klub me vaspitao ne samo kao rukometaša već i kao čovjeka. Pamtiću, naravno, samo lijepe trenutke, a, srećom, bilo ih je dosta. Stekao sam prijatelje za čitav život. Zahvaljujem ljudima sa kojima sam sarađivao u klubu, a posebno bih izdvojio trenere Mirka Mikića i Bojana Ljubišića, koji su mi puno pomogli i unaprijedili moju karijeru. Sa svima sam imao veoma dobru saradnju, a sa njima posebno – istakao je Subotić.

Pred njim je novo dokazivanje i prvi inostrani angažman. Naime, svoju karijeru će nastaviti van granica BiH.

- Odlazim u Francusku. Potpisao sam za klub koji se zove Dro. Želja mi je bila da se testiram van granica BiH. Ovo mi je prvi inostrani angažman, tako da ću imati motiv da se pokažem u što boljem svjetlu. Spreman sam za nova iskušenja i želim da se dokažem i u ovom takmičenju -poručio je golman.

Subotić se dobro upoznao sa novim klubom.

- Dro je klub koji se nalazi u okolini Pariza. Manji je gradić, ali imaju zaista veoma dobre uslove za rad. Ekipa su koja je izborila plasman u drugu ligu Francuske prošlesezone. Međutim, javili su mi skoro da su odustali od takmičenja u višem rangu i da su odlučili da i naredne godine igraju isti rang. Za mene će to svakako biti novi izazov da vidim kako ću se snaći u novoj zemlji i takmičenju. Nemam straha, samo motiv da se dokažem i van granica BiH jer vjerujem u svoje mogućnosti - dodao je na kraju Slađan.

Trofeji

Golman Slađan Subotić je za sedam godina u Banjaluci osvojio ukupno devet timskih trofeja. S banjalučkim timom je osvojio dvije titule šampiona BiH, te četiri Kupa Republike Srpske i tri Kupa BiH. Bio je proglašen i za najboljeg golmana na Svesrpskom kupu 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana